Pakistan Azad Keşmir Parlamento heyetinin TBMM'deki temasları

Pakistan Azad Keşmir Parlamento heyetinin TBMM'deki temasları

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır, Pakistan Azad Keşmir Parlamentosu Başkanı Qadir ve beraberindeki heyetle görüştü- Bozkır: "Keşmir sorunu 70 yıldır devam etmektedir. Keşmir halkının meşru talep ve çıkarları dikkate alınarak bu sorunun tüm taraflar

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, "Keşmir sorunu 70 yıldır devam etmektedir. Keşmir halkının meşru talep ve çıkarları dikkate alınarak bu sorunun tüm taraflar için kabul edilebilir bir çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz." dedi.

Pakistan Azad Keşmir Parlamentosu Başkanı Shah Ghulam Qadir ve beraberindeki heyetle Mecliste bir araya gelen Bozkır, Pakistan'ın Türkiye için sadece dost değil, kardeş bir ülke olduğunu söyledi.

İki ülke halkları arasındaki dostluğu daha da derinleştirmek için parlamentolara önemli görevlerin düştüğünü ifade eden Bozkır, Keşmir'deki gelişmeleri uluslararası platformlara taşımanın ayrıca önemli olduğuna değindi.

Keşmir'de yaşananları kaygıyla izlediklerinin altını çizen Bozkır, "Bu sorunu, Pakistan ve Hindistan arasında diyalogla ve BM kararı temelinde çözümlenmesini destekliyoruz. Cumhurbaşkanımız da Pakistan ziyareti sırasında bu görüşümüzü net bir şekilde ortaya koymuştur. Keşmir sorunu 70 yıldır devam etmektedir. Keşmir halkının meşru talep ve çıkarları dikkate alınarak bu sorunun tüm taraflar için kabul edilebilir bir çözüme kavuşturulmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

- "100 bine yakın Müslüman şehit olmuştur Keşmir topraklarında"

Pakistan Azad Keşmir Parlamentosu Başkanı Shah Ghulam Qadir ise Türkiye'nin geçmişten bu yana Güney Asya'daki Müslümanların yanında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Keşmir sorunundaki yaklaşımını Mustakbil konusunda da göstereceğinden emin olduklarını dile getiren Qadir, şöyle konuştu:

"Bilindiği gibi Keşmir, tüm dünya Müslümanlarının sorunudur. BM'nin vermiş olduğu kararlara dahi uyulmamıştır. Yaşanan sorunların çözümü içinde umudumuz yok. BM kararlarını önce Hindistan kabul etti ama sonradan bu kararları kabul etmedi. Bu durum karşısında Müslüman halk burada büyük bir mücadele vermek zorunda kaldı. 1990'dan beri 100 bine yakın Müslüman şehit olmuştur Keşmir topraklarında. Hint askerleri ellerine geçen her fırsatta oradaki Müslümanları katletmekten hiç çekinmemektedir. Ancak Müslümanlar mücadeleden vazgeçmemektedir. Müslümanların bu mücadelesini ise Hindistan dünyaya bir terör olarak gösterme çabasındadır. Uluslararası tüm platformlarda bu mücadeleye bir terör algısı yüklenmek isteniyor. Keşmir'deki durum için tüm dünya sessizliğini korumaktadır. Biz, bu duruma çok üzülüyoruz. Türkiye'nin yanımızda yer alması bizi güçlendiriyor, umutlandırıyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :