Pakistan, Avrupa Nükleer Araştırma Kurulu üyesi oldu

Pakistan, Avrupa Nükleer Araştırma Kurulu üyesi oldu

İSLAMABAD (AA)- Pakistan'ın Avrupa Nükleer Araştırma Kurulunun (CERN) üyeliğine sahip olduğu belirtildi.İslamabad'da Başbakanlık Konağı'nda CERN Genel Müdürü Dr.Rolf Huer ile İmza törenine...

İSLAMABAD (AA)- Pakistan'ın Avrupa Nükleer Araştırma Kurulunun (CERN) üyeliğine sahip olduğu belirtildi.

İslamabad'da Başbakanlık Konağı'nda CERN Genel Müdürü Dr.Rolf Huer ile İmza törenine katılan Başbakan Navaz Şerif, CERN organizasyonun üyeliği sayesinde Pakistanlı bilim adamları ve mühendislerin uzmanlık tecrübesinden yaralanabileceklerini söyledi.

Ülkede bilimin kalkındırılması için üyeliği "mil taşı" olarak tanımlayan Şerif, şunları kaydetti:

"CERN üyeliği sayesinde bilim adamlar, mühendisler ve öğrenciler hem eğitim hem de yerel saniyi için CERN'den eski ve kullanılmış cihazlar için ticaret kontratı alabilecekler. Pakistan Atom Enerji Komisyonu ve Fizik İçin Ulusal Merkez'in çalışmalarının, CERN kapsamında yapılmasından memnuniyet duyuyoruz."

Hükümetin, halkın yaşam düzeyini artırmaya azimli olduğunu kaydeden Başbakan Şerif, "Eğitim, bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişmeyle halkımızın huzur ve refah seviyesini artırmayı arzu ediyoruz" dedi.

Pakistan ve CERN arasında 1994'te ortak çalışmalarına başlatıldığı belirtilen açıklamada, Pakistan'ın CERN'e üyeliği için Şubat 2013'te başvuruda bulunduğu bildirildi.

20 Avrupa ülkesinin üye olduğu CERN teşkilatına 2010 yılına kadar sadece Avrupa ülkeleri üyelik hakkına sahipken daha sonra Avrupa dışındaki ülkeler için de açıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı