Pakistan Alimler Meclisi Başkanı el-Eşrefi:

Pakistan Alimler Meclisi Başkanı el-Eşrefi:

"İran'ın bölgedeki yıkıcı planları, İslam dünyasını zayıflattı"

RİYAD (AA) - Pakistan Alimler Meclisi Başkanı Şeyh Tahir el-Eşrefi, "İran'ın bölgedeki yıkıcı planları, İslam dünyasını zayıflattı."dedi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan haberde, Eşrefi, Pakistan'ın Lahor kentinde yayınladığı bildiride, İran'ın İslam ülkelerinin içişlerine müdahalesinin açıkça görüldüğünü ve bu müdahalenin bölge ülkelerinin güvenliği üzerinde "ağır" sonuçları olacağını belirtti.

İran'ın, Arap ve İslam ülkelerinin içişlerine müdahalesinin ve terör örgütlerine yaptığı yardımların Suriye, Irak ve Yemen'de mezhep çatışmalarına yol açtığını kaydeden Eşrefi, bildiride "İran'ın bölgedeki yıkıcı planları, İslam dünyasını zayıflattı." dedi.

Eşrefi, bildiride, Suriye halkına karşı işlenen katliamların, Esed rejimine olan İran desteğini açıkça ortaya koyduğunu belirtti.

Bildiride ayrıca, İran'ın gerçek emellerinin herkes tarafından bilindiğine ve görüldüğüne işaret edilerek İslam dünyasının bu planlara karşı durması ve İran destekli terör örgütlerine karşı yaptırımlara gitmesi gerektiği dile getirildi.

Suriye'de Esed rejiminin katliamlarının durması amacıyla İslam ülkelerine harekete geçmeleri çağrısı yapılan bildiride, katliamların son bulması için 'İran'ın Suriye'deki elinin kesilmesi' ve 'Esed rejiminin yıkılmasının' kaçınılmaz olduğu vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :