Pakistan Adalet Bakanı Khan, Kilis'te

Pakistan Adalet Bakanı Khan, Kilis'te

Khan: - "Türkiye'deki tüm yetkilileri Pakistan'a davet ediyorum. Türkiye'nin Pakistan'da nasıl sevildiğini orada görmesi lazım"

KİLİS (AA) - Pakistan Adalet Bakanı Zafarullah Khan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriyeli sığınmacılar için Kilis'te kurulan aşevi evi ve fırınlarda incelemede bulundu.

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve sınırın diğer tarafında güvenli bölgelerde barınan Suriyelilere yönelik yapılan çalışmaları yerinde gören Khan, burada İHH Suriye Yardımları Koordinatörü Serkan Öktem'den bilgi aldı.

Khan, İHH'nın Pakistan'daki partner yardım kuruluşu Khubeyb Vakfının da desteğiyle yapılan fırını ziyaretinde gazetecilere açıklama yaptı.

Binlerce kilometre uzaktan geldiğini hatırlatan Khan, üzerinde Türk ve Pakistan bayraklarının olduğu hizmet noktalarını görmekten büyük bir sevinç duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin mazlumlara yönelik atmış olduğu adımların tüm dünyaya örnek olduğunu anlatan Khan, Pakistan halkının kalbinin her zaman Türk kardeşleriyle birlikte attığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye bizden FETÖ yapılanmasının okullarıyla ile ilgili talepte bulunduğunda bir komite oluşturuldu ben de o komitenin bir üyesiydim o komisyondaki herkesin kalbi Türkiye ile birlikte attı. Türkiye'deki tüm yetkilileri Pakistan'a davet ediyorum. Türkiye'nin Pakistan'da nasıl sevildiğini orada görmesi lazım. Dünyadaki bütün Müslüman ülkeler Türk örneğini bilmek istiyor. Türkiye açısından iki şey çok önemli. Modern dünyanın değerlerini İslam ile birleştirebilme başarısı aynı zamanda da insanların eğitim, kamu idaresi, sağlık gibi problemlerinde alternatifler ve çözümler ortaya koyuyor olması. Bu ziyaretimden aldığım en önemli şey de bu değerlerin nasıl olduğunu ve nasıl yapıldığını görmüş olabilmek."

Açıklamanın ardından Khan ve beraberindekiler, İHH Kilis Koordinasyon merkezine geçti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :