Paintball'un okçuluğa uyarlaması "archery-tag"

Paintball'un okçuluğa uyarlaması "archery-tag"

- Etnospor Kültür Festivali kapsamındaki etkinlikler içinde en büyük ilgiyi paintball oyununa benzeyen ve okla puanların alındığı "archery-tag" görüyor


İSTANBUL (AA) - Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun organize ettiği Etnospor Kültür Festivali'nde en büyük ilgiyi paintball oyununa benzeyen ve okla puanların alındığı "archery-tag" görüyor.

Küçükçekmece'de Bezirganbahçe Meydanı'ndaki alanda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın da global iletişim sponsoru olduğu etkinlikte özellikle gençler "archery-tag" turnuvasındaki mücadeleyle büyük keyif yaşıyor.

"Archery-tag" oyununun kurallarıyla ilgili bilgi veren Okçular Vakfı antrenörlerinden Can Şengül, mücadelenin 4 dakika üzerinden olduğunu belirterek, "Vurulan takımın oyuncusu çıkıyor. Önemli olan hedefi devirmek. En çok hedefi deviren oyunun galibi oluyor." dedi.

Paintball'un "archery-tag"ın modern versiyonu olduğunu kaydeden Şengül, şunları söyledi:

"Paintball'un oka uyarlanmış halinden bahsediyoruz. Etnospor Kültür Festivali kapsamında gerçekleştiriyoruz. Gençlerimiz 'archery-tag' etkinliğiyle festivali eğlenceli hale getirdi. Şu an elemeleri yapıyoruz. Son 16'ya kalan takımlar sonrasında final için mücadele edecek. Final maçları da 28 Ağustos Pazar günü olacak. Kazanan beş kişiye yay hediye edeceğiz."

Can Şengül, okçuluğun Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze geldiğini ve ilginin fazla olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :