PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kayıtlar devam ediyor

PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kayıtlar devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından sektör temsilcilerinin bağışları ile hayata geçirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen...

İSTANBUL (AA) - Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından sektör temsilcilerinin bağışları ile hayata geçirilerek Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kayıtlar devam ediyor.

PAGEV açıklamasına göre, PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına hazırlanıyor. Birçok okulda kontenjanların dolduğu bir dönemde, PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne kayıt yaptırmak halen mümkün.

PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçen öğretim yılında 285 öğrenci ile eğitime başladı. Her yıl katlanarak artacak öğrenci sayısının gelecek dört yıl içinde bin 200'e çıkarılması hedefleniyor. Dört yılın sonunda ilk mezunlarını verecek okul, sektörün eleman ihtiyacını karşılayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Eroğlu, Türk plastik sektörü olarak bugün üretim hacimleriyle Avrupa'da ikinci, dünyada ise yedinci olduklarını bildirdi.

Sektörün sürekli gelişme ve büyüme hedefli çalıştığını aktaran Eroğlu, ancak nitelikli eleman ihtiyaçlarının da her gün daha çok arttığını dile getirdi.

Bugün 25 bin nitelikli elemana ihtiyaçları olduğunu ve sektör temsilcilerinin nitelikli elemana ulaşmakta zorlandığını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Vakıf olarak eğitime verdiğimiz önem doğrultusunda Gebze'den sonra geçtiğimiz yıl İstanbul Halkalı'daki okulumuzu hayata geçirdik. Yeni eğitim sistemimize göre öğrencilerimiz seçim yaptıkları okullara kayıtlarını yaptırabiliyor ya da kontenjanlar doğrultusunda farklı okullara geçiş yapabiliyor. Ancak şu an itibariyle artık seçenekler çok azalmış durumda. Bu nedenle yeterli kontenjana sahip olduğumuz PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne sektörümüzde iş garantisi ile kayıt yaptırmak üzere öğrencilerimizi bekliyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı