Öztürk Konya’yı Ziyaret Etti

Öztürk Konya’yı Ziyaret Etti

Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk Konya’yı Ziyaret Etti...

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Şehir ve Gençlik Çalıştayı”na, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk de konuşmacı olarak katıldı. Çalıştayda önemli açıklamalar yapan Öztürk, konuşma sonrası Yeşilay Konya Şubesi’ni de ziyaret etti.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Şehir ve Gençlik Çalıştayı”na Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk  konuşmacı olarak katıldı.  Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Geleceği imar edebiliriz ancak gençliği imar etmek bizim önceliğimiz olmalıdır” diyerek çalıştayın amacını gözler önüne serdi.

ÖZTÜRK: ÇOCUKLARA DOĞRU KANALDAN ULAŞILMALI

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk yaptığı konuşmada çocuk yetiştirmenin dünyanın en zor işi olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“İnsanı diğer canlılardan ayıran ve farklı kılan en önemli özelliği çok derin bir duygusal yapıya sahip olmasıdır. İnsan, vahşeti de merhameti de en geniş olan varlıktır.  Bunun için biz eğitimciler, en problematik dediğimiz çocuğumuza da mutlaka duygusal bir kanaldan ulaşabiliriz. Herkesin çocuğuna ulaşılabilecek bir kanalı vardır ve bu kanaldan girebildiğiniz zaman sonuç almama ihtimali de yoktur. En problemli çocuğa bile ulaşılabilir. Önemli olan doğru kanalı bulmaktır. 

SOBE VE KELEBEKLER VADİSİ GEZİLDİ 

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan, Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Paydaş Yönetim Direktörü Egemen Akyüz ve Yeşilay Genel Merkez Özel Kalem Müdürü Abdurrahman Çınar çalıştay sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın davetlisi olarak Kelebekler Vadisi ve SOBE Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfına  ziyarette bulundular. Bu ziyaret esnasında Konya’mıza kazandırılacak olan YEDAM ve Rehabilitasyon Merkezinin yer tahsisi konusu görüşülerek proje alanları da belirlendi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ile YEDAM için; 800m2’lik bir alanın Konya Yeşilay’a tahsis edilmesi konusunda çalışmalara başlanıldı. Kurulacak YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi)  binasında alkol ve madde ile ilgili sorunlar yaşayan kişilere ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlanacak. Ayrıca bu kişilerin yeniden hayata kazandırılmaları, aynı zamanda aile ve yakınlarına da destek vererek bozulan yaşam düzeninin onarılması, ilişkilerin sağlıklı devam etmesini sağlamak adına hizmetler sunulacak.

KONYA’YA YENİ REHABİLİTASYON MERKEZİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay ve Yeşilay Genel Prof. Dr. Öztürk Türkiye Rehabilitasyon Modeli projesiyle de, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları ve ilgili tüm tarafların katılımı ile faaliyet gösteren, sürdürülebilir bir Rehabilitasyon Merkezinin Konya’ya kazandırılması konusunda da görüşmelerde bulundu. Bu amaçla 10.000m2’lik bir alanın Rehabilitasyon Merkezine  tahsis edilmesi için çalışmaların yapılması konusunda  karar alarak projeyi başlattılar.

YEŞİLAY KONYA ŞUBESİNİ ZİYARET ETTİ

Bu görüşmeler esnasında Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Amerika’dan canlı yayınla bağlanarak toplantılara eşlik etti. Başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan, Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Paydaş Yönetim Direktörü Egemen Akyüz’e sağladıkları  katkılardan dolayı şükranlarını iletti. Daha sonra Yeşilay Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Genel Sekreteri Av. Osman Baturhan, Yeşilay Cemiyeti Genel Merkez Paydaş Yönetim Direktörü Egemen Akyüz ve Yeşilay Genel Merkez Özel Kalem Müdürü Abdurrahman Çınar Yeşilay Konya Şubesine ziyarette bulundular. Toplantıya Yeşilay Konya Şubesi Başkan Vekili Nevzat Yeğin, Yeşilay Konya Şubesi Genel Sekreteri Dr. Zeliha Üstün Argon, Yönetim Kurul Üyesi Dr. Mehmet Doğrul, Ömer Bardakcı, Şube Personeli Gamze Yekebaşlı ile Genç Yeşilaycılar da katılım gösterdi.  Ziyaret esnasında şube binasının Yeşilay’a tahsisi konusunda  Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yönetim kuruluna büyük destek veren Konya Milletvekili Sayın Tahir Akyürek ve  Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a  da bir kez daha şükranlarını arz ettiler.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYORUZ

Prof. Dr. Mücahit Öztürk,  Yeşilay Konya Şubesi çalışmalarını ve gelecek planlarını dinleyerek ileride birçok yeni projeye birlikte imza atacaklarını söyledi. Öztürk, “5 Mart 1920 yılında kurulduğumuzdan bu yana Tütün Bağımlılığı, Teknoloji Bağımlılığı, Alkol Bağımlılığı, Madde Bağımlılığı gibi birçok alanda mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde bizim için gönüllülerimiz çok kıymetli. Üniversitelerde gönüllü Genç Yeşilaycılarımız, eğitimcilerimiz formatörlerimizle birlikte gençlerimizi ve ailelerimizi  bilinçlendirme yolunda hızla ilerliyoruz.” Dedi. Öztürk,  sevgi ve kardeşlik kenti Konya’da olmaktan çok mutlu olduğunu belirtti. Prof. Dr.  Mücahit Öztürk, Yeşilay Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ile  yönetim kuruluna misafirperverlikleri ve başarılı faaliyetleri için teşekkür ederek ayrıldı.