Öztürk, bayram mesajı yayımladı

Öztürk, bayram mesajı yayımladı

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk yayınladığı bayram mesajında İslam âleminin birlik olması gerektiğine vurgu yaptı

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Öztürk mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm feyiz ve bereketiyle geçirdiğimiz Ramazan ayının ardından içimizdeki ibadet aşkı, insan sevgisi ve muhtaçlara el uzatmanın verdiği huzur ve mutluluğa rağmen Ramazan Bayramı’na buruk giriyoruz. Osmanlının mirası bu topraklarda yaşanılan zulüm bizleri büyük bir acıya boğdu. Kuzey Irak’ta, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Filistin’de, Arakan’da kardeşlerimizin zulüm altında, ölüm kalım savaşı içinde olması ne yazık ki bayrama boğazımız düğümlenerek giriyoruz. Bu topraklar Osmanlı içinde bir ve beraberken böyle bir zulüm görmemişti. Sevgi, barış ve kardeşlik dini olan İslam’ın tüm dünyayı aydınlığa kavuşturmasının üzerinden 14 asır geçti. ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim’ diyen sevgili Peygamberimizin ümmetinin 14 asır sonra birlik ve beraberlikten uzak, parçalanmış bir şekilde olması muhasebe ayı Ramazan’da hepimizi derinden düşündürmüştür. Bugün de bu Ramazan Bayramı vesilesi ile İslam coğrafyasının birlik ve beraberliğini niyaz ediyorum.   

Bu duygular içerisinde; Oda üyelerimizin, hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”