Özhan: "Sohbet, Kültürümüzde Önde Gelmektedir”

Özhan: "Sohbet, Kültürümüzde Önde Gelmektedir”

Özhan: Sohbet, Kültürümüzde Önde Gelmektedir”

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen “Türbe Önü Buluşmaları” programına katılan Türk Tasavvuf Musikisinin duayenlerinden Devlet Sanatçısı Ahmet ÖZHAN, “Konuşarak anlaşan, konuşarak meşk usulüyle aydınlanan, irşat olan bir kültürün sahibi olarak kültürümüzde sohbet, maddi ve manevi donanım sağlama üslubu olarak önde gelmektedir.” dedi.

 

Hz. Mevlana’nın 744’üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen, “Türbe Önü Buluşmaları” programına katılan Türk Tasavvuf Musikisinin duayenlerinden Devlet Sanatçısı Ahmet ÖZHAN, halkla manevi sohbetlerde bulundu. Programın açılış konuşmasını yapan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, bu yıl ilk defa etkinliklere dahil edilen “Türbe Önü Buluşmaları” programının halkımızın iç içe bir arada bulunmalarına vesile olduğunu söyleyerek, katılımlarından dolayı Ahmet Özhan’a ve misafirlere teşekkür etti.

 

“SOHBET, KÜLTÜRÜMÜZDE ÖNDE GELMEKTEDİR”

Türbe önü buluşmalarının hayra vesile olması dileğiyle sohbetine başlayan Ahmet Özhan; “Konuşan, konuşarak anlaşan, konuşarak meşk usulü aydınlanan, irşat olan bir kültürün sahibi olarak kültürümüzde sohbet, maddi ve manevi donanım sağlama üslubu olarak önde gelmektedir. Cenab-ı Allah’ı sohbet etmek, Peygamber Efendimizin sohbetinde bulunmak ve buna münasip büyüklerimiz ile alakalı sohbetler her zaman fevkalade irşatta kolaylaştırıcı bir formül olmuştur.” dedi.

 

DİNLEYENLER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Türbe Önü Buluşmalarının, bugüne kadar Mukabele-i Şerif’lerin sonrasında yapılan en hayırlı hizmet olarak gördüğünün altını çizen Özhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu çadır; bizi buluşturan, bizi konuşturan ve bizi birbirimize yaklaştıran fevkalade bir yeni ortam. Zannediyorum ki kısa bir zaman içerisinde bu çadır yeterli olmayacak ve büyüyecek. Belki de Türbe-i Şerife’nin önündeki geniş alanı kaplayacak hale gelecektir. Bizim burada yapmaya çalıştığımız, Konya’da Cenab-ı Mevlana’nın yolunun hizmetkarları tarafından oluşturulan hizmet kulvarları içerisinde bende hayatta yapabildiğim ve kendimce becerebildiğim şey olan musikiyle her şeye rağmen bu yıl 37’ncisini idrak ettiğim bir hizmet haftasını yaşıyorum. Allah’a hamd-ü senâlar olsun” diyerek, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Yoğun katılımın olduğu program esnasında Ahmet Özhan’ın Hz. Mevlana ve Mevlevilik ile ilgili sohbetinden etkilenen bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı gözlemlendi.