Özgüven gençlerle bir araya geldi

Özgüven gençlerle bir araya geldi

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi bir ilki gerçekleştirerek üniversiteyi kazanan gençleri yemekte buluşturdu.

Atatürk Kültür Parkında gerçekleşen programa Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Ereğli Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş ve Üniversiteli gençler ile aileleri katıldı.

Ereğli’nin tanımında gönül elçileri olan üniversiteli gençlere başarılar dileyen Başkan Özgüven, üniversiteli gençlere seslenerek, 1987 yılında kendisinin Üniversite hayatının başladığını ve hep çalışarak bugünlere geldiğini söyledi.

Kendisinin hem bir belediye başkanı hem de üniversiteyi bu yıl kazanan kızı nedeniyle bir baba olarak bugünkü programa katıldığını kaydeden Özgüven, “Okulun iyisi, kötüsü olmaz. Bakış açınızı değiştirmeyin. Okulların eğitim öğretim yuvası olduğunu unutmayın. Okudunuz bölümler kendinizi geliştirmeniz yanında kimlik ve kişiliğinize artı değer katacaktır. Gittiğiniz yerde ilçemizin tanıtımı açısından da elçilik görevi üstleneceksiniz. Zoru başarmak önemlidir. Mücadeleyi, hiç zaman bırakmayacaksınız. Gözlerinizdeki ışık beni bu konuda umutlandırıyor ve mutlu ediyor. Çıktığınız bu yolda başarılar diliyorum” dedi.

Ereğli kaymakamı Şakir Erden ise, “Okulunuzu uzatmayın. Bu durumu iyi değerlendirin ve ders dışında da kendinize zaman ayırın. İyi arkadaşlıklar kurun. Kötü arkadaşlardan uzak durun. Gerekirse tek başınıza kalın ama kötü arkadaşlardan uzak durun” diye konuştu.

Ereğli Yüksek Öğrenimi Geliştirme Derneği Onursal Başkanı Besim Süleyman Baş da, Ereğli çocuğunun zeki, çalışkan ve başarılı olduğuna dikkat çekerek, Ereğli’nin eğitim, öğretim ve kültür yönünden zengin olduğunu ve bu zenginliği Ereğli dışına da taşıdıklarını kaydederek öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.

Öğrencilerle tanışıp onların sorularını yanıtlayan Kaymakam Erden, Başkan Özgüven ve Besim Süleyman Baş daha sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Belediye tarafından hazırlanan hediyelerin verilmesinin ardından hep birlikte yemek yendi ve canlı müzik eşliğinde hoşça vakit geçirildi.