"Özgür Kudüs için Konya’dan yürüyoruz!"

"Özgür Kudüs için Konya’dan yürüyoruz!"

İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 5. yılında İstanbul'da her yıl olduğu gibi İHH tarafından "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenlenecek.

Bu yıl gerçekleştirilecek organizasyonun içeriğiyle alakalı olarak bilgi veren Konya İHH Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal ‘’  Mavi Marmara hadisesinin 5.yılını idrak ediyoruz. Vakfımız her yıl olduğu gibi yine İstanbul’da dev bir yürüyüş organize ediyor. Biz Mavi Marmara gemisine Konya’dan 16 gönüllü arkadaş ile katılmıştık. Mavi Marmara Gemisi yola çıksın diye çaba gösteren Konyalı hemşehrilerimizin ve dünyanın desteği 5 yıldır hamdolsun hiçbir zaman eksilmedi. Tam aksine ilk günkü heyecan hepimizin yüreklerinde sürüyor ve sürecektir. ’’ diyen Uysal devamla,

‘’Bugün gördüğümüz kadarıyla Mavi Marmara saldırısının yıldönümü olan 31 Mayıs farklı provakatif hareketlerle sabote edilmeye çalışılıyor. Burada asıl amaç Uluslararası sularda sivil bir gemiye korsan saldırı düzenleyen İsrail’in bu zorbalığını zaman aşımına uğratmak istemesidir. Ama bizler yine Siyonist İsrail’in kâbusu olmaya devam ederek 31 Mayıs 2015 Pazar günü İstanbul’da Fatih Camii’nde on binleri toplayacağız. Bu nedenle tüm Konyalı Filistin dostlarıyla beraber 30 Mayıs gecesi İstanbul’a otobüslerle gidiyoruz. İstanbul’da ise 31 Mayıs 2015 Saat: 17.00’da Fatih Camii’nde buluşup Mavi Marmara şehitlerinin kabirlerinin yer aldığı Edirnekapı Şehitliği'ne yürüyeceğiz.

Dik bir duruşun sergileneceği ve safların belirginleşeceği bu şerefli yürüyüşe katılmak isteyen kalbi Kudüs ve Mescid-i Aksa için atan herkesi dünyanın dört bir yanından ve Filistin’den gelecek Filistin dostları ile buluşmaya davet ediyoruz.’’ dedi.

 Uysal, bunun yanında “katılımın ücretsiz ve kontenjanın sınırlı” olduğunu da sözlerine ekledi.