Özel yetenekli öğrenciler için destek eğitim odaları açıldı

Özel yetenekli öğrenciler için destek eğitim odaları açıldı

"Özel Yetenek Güzel Gelecek" projesi kapsamında, özel yetenekli öğrencilerin eğitimi için destek eğitim odaları kurulmaya başlandı

İSTANBUL (AA) - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan ve Esenyurt Rehberlik ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen "Özel Yetenek Güzel Gelecek" projesinin kapanışı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim İlkokulu'nda destek eğitim odalarının açılmasıyla yapıldı.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen projenin kapanış töreni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim İlkokulu'nda yapıldı.

Törene, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali Beşli, Esenyurt Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Hayrettin Katkat, proje kapsamında çalışan öğretmenler, özel yetenekli oldukları tespit edilen öğrenciler ve veliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Beşli, proje kapsamında belirlenen 15 ilkokulda destek eğitim sınıfları oluşturduklarını, daha sonra oda projede çalışacak öğretmenlere eğitim verdiklerini anlattı.

Beşli "Projedeki asıl amacımız bu çocuklar için hem farkındalık oluşturmak hem de ülkemizin kalkınması açısından çok önemli gelişme kat etmek. Bu çocuklarımızın bu yeteneklerini geliştirerek ülkemizi yürüyerek değil koşarak kalkındıracağız." dedi.

Esenyurt Milli Eğitim Müdürü Beşli'nin projede görev alan öğretmenlere başarı belgesi takdiminin ardından özel yetenekli çocuklar, eğitim destek sınıflarında yaptıkları çalışmaları ve icatlarını tanıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :