Özel sporcuların "Hanife anne"si

Özel sporcuların "Hanife anne"si

Down sendromlu kızı Münevvere'yi, fedakarlığı ve desteği ile gülle atmada Avrupa şampiyonluğuna taşıyan Hanife Yılmaz, kurulmasına öncülük ettiği Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübünde yeni şampiyonlar yetişmesine katkı sağlıyor- Kızına s

AFYONKARAHİSAR (AA) - CANAN TÜKELAY - Afyonkarahisar'da, Avrupa ve dünya şampiyonalarında dereceleri bulunan down sendromlu milli gülleci Münevvere Yılmaz'ın annesi Hanife Yılmaz, atletizm, masa tenisi, cimnastik, basketbol, voleybol ve bocce branşlarında yeni özel sporcular yetişmesine öncülük ediyor.

Kızına spor yaptırmak için çıktığı yolda başka çocuklara da umut olan ev hanımı Yılmaz, Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübündeki 80 özel sporcunun çoğunu aracıyla evinden salona getirip götürüyor.

Özel sporcuların "Hanife anne"si Yılmaz, diğer annelerin de desteğini alarak engellilerin spor yapması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor.

Anne Hanife Yılmaz, 23 yaşındaki kızı Münevvere'nin 8 yıl önce başladığı gülle atmada 2012'de dünya üçüncülüğü, 2013'te Avrupa şampiyonluğu, bin 500 metre koşuda ise 2016'da olimpiyat üçüncüsü olmayı başardığını söyledi.

Bu yola "Yapamazsınız"larla çıktıklarını ama aradan geçen yıllar içinde büyük mesafe katettiklerini dile getiren Yılmaz, kızının spora yatkınlığını 7 yaşında fark ettiğini anlattı.

- "80 sporcumuz var"

Yılmaz, 2008 yılında bir öğretmenle Kocatepe Eğitim Uygulama Gençlik ve Spor Kulübünü kurduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Kulübümüz bir yıl aktif çalıştıktan sonra bazı nedenlerle kapandı. Ondan sonra Münevvere'yi kendim çalıştırdım. Antrenmanlarını yaptırdım. 2010 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü Oğuz Özavar ile tanıştıktan sonra Münevvere, antrenmanlara orada devam etti. 2012'de Münevvere ilk derecesini yaptıktan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı bizden bir kulüp daha kurmamızı istedi. Şehrimizdeki diğer özel çocuklara da faydamız olması için Afyonkarahisar Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübünü kurduk. Atletizm, masa tenisi, cimnastik, basketbol, voleybol ve bocce branşlarında 80 sporcumuz var. Antremanlara 6 kişiyi annesi getiriyor, diğerlerini kendi aracımla götürüp getiriyorum."

Kızının spora başladığı dönemde antrenman konusunda imkanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bazen evimize yürüyerek gidiyorduk. Sırtımda güllesini taşıyarak bugünlere geldik. Münevvere'yi böyle görünce başka çocuklar için de çaba harcamaya başladım. Bir Münevvere ile çıktım yola şimdi 80 Münevvere ve Muhammet'im var." diye konuştu.

- "Münevvere'yi bugünlere getiren kişi annesidir"

Oğuz Özavar da 9 yıldır Münevvere’nin atletizm ve gülle antrenörlüğünü yaptığını aktardı.

Hanife Yılmaz gibi özverili anneleri bulmanın çok zor olduğunu söyleyen Özavar, şunları kaydetti:

"Münevvere'yi bugünlere getiren kişi annesidir. Tanıştığımız dönemde evinden 4 kilogramlık gülleyi kol çantasında taşıyarak getiriyordu. Sadece Münevvere ile ilgilenmiyor, 80 özel çocuğumuzun hepsiyle kendi çocuğu gibi ilgilenir, müsabakalara götürür. Münevvere 2012'de milli takıma girdi. Her yıl dünyada ilk beşe giriyor. Bu yıl da ekim ayında Portekiz'de Dünya Şampiyonası olacak. Orada da başarılı sonuçlar bekliyoruz."

Münevvere Yılmaz ise annesinin kendisine çok büyük destek olduğunu dile getirerek, "Bütün antremanlara annemle geliyorum. Her gün benimle geliyor, bıkmadan. Ben de ara sıra ona ev işlerinde yardımcı oluyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :