Özel solüsyona tam not

Özel solüsyona tam not

Konya Büyükşehir belediyesine ait KOSKİ, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri Dairesi ekipler kar yağışıyla mücadelesine tüm hızıyla sürdürüyor.

Kar temizleme çalışmalarında yeni yöntemler kullanan ekipler son olarak geliştirilen ‘kar eritme solüsyonu” ile daha net sonuçlar elde ediyor. Şehrin kalabalık ve yaya kaldırımlarındaki buzlanmayı çözen ve gün boyu etkili olan özel solüsyon vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Kaba karın temizlenmesinin ardından buzlanmayı önlemek için kaldırımlara dökülen solüsyon, kaldırımlara veya ayakkabılara herhangi bir zararı dokunmuyor. Kar ve buz çözücü özelliği olan solüsyon,  karayolu ve diğer harici yüzeylerdeki kar ve buzlanmayı önleyici bir karışımdır. Solüsyonun korozif etkisi çok düşük olmakla beraber, çevre açısından her hangi bir toksik etkisi bulunmuyor.  Ayrıca buz oluşumunu önleyici etkisini çok düşük sıcaklarda bile gösterebiliyor. Genellikle ana arter caddelerde ve hava limanlarında da kullanıyor.

ÇALIŞANLAR ÇAY İSTİYOR!

Günlük kar çalışmalarıyla yoğun mesai harcayan belediye ekipleri, kendilerine çay hizmetinin yapılmasını istiyor. Soğuk havalarda bir bardak çayı hak ettiklerini söyleyen ekipler belediyeye ait bir aracın içersine çay düzeneği kurulu bir ekipman olması gerektiğini dile getirdiler. Günün belli saatlerinde dinlenme 15 dakikalık dinlenme molasında bir bardak çayın çok iyi etkisi olacağını söyleyen ekipler, bazen kendi imkanlarıyla bazen de duyarlı esnafların kendilerine çay ikram ettiklerini söylediler. Servet R. Çolak - Memleket