Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

- Adana'da gerçekleştirilen oyunlara, 11 ilden 267 sporcu katılıyor


ADANA (AA) - Atletizm, masa tenisi, yüzme ve karma futbol branşlarında gerçekleştirilen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, Adana'da başladı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Lütfullah Aksungur Spor Salonu'nda düzenlenen açılış töreni öncesinde, oyunlarda mücadele edecek 11 ilden 267 sporcu kortej geçişi yaptı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, yaptığı açıklamada, çocukları sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenledikleri etkinliklere devam ettiklerini söyledi.

Bu sene KKTC'den de gelen özel sporcuları oyunlara dahil ettiklerini anlatan Civelek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam oluşturmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki ön yargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde, hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini herkese kanıtlıyor. Hem kendileri mutlu oluyor hem de bize gelecek için umut veriyorlar. Oyunlarımız bugün akşam saatlerinde sona erecek."

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan da organizasyona katlan tüm sporculara başarılar dileyerek, "Oyunlara ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Paylaşmak, aktif yaşam, spor çok güzel. Toplumda aktifleşmek çok güzel. Burada sizleri görmekten mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ÇÜ Spor Kulübü Cimnastik Grubu gösteri yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :