Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları

Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Ünsür: - "Özel Olimpiyatlar Türkiye ailesini her geçen daha da büyütüyoruz. Daha çok özel ve partner sporcuyla bir araya geliyoruz"

MUĞLA (AA) - Muğla'da 160 sporcunun katılımıyla Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları başladı.

Atletizm, yüzme, karma futbol ve karma basketbol branşlarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) sahalarında gerçekleştirilen etkinlik öncesi açılış seremonisi ve kortej geçişi yapıldı.

Özel Olimpiyatlar Türkiye Direktörü Didem Ünsür, özel çocukları sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenledikleri etkinliklerin Muğla'da devam ettiğini belirtti.

Çocukların yaşıtlarıyla kaynaştığı, birlikte oynayıp, kazanmanın mutluluğunu yaşadığı bir ortamı oluşturmaktan mutlu olduklarını aktaran Ünsür, "Özel Olimpiyatlar Türkiye ailesini her geçen daha da büyütüyoruz. Daha çok özel ve partner sporcuyla bir araya geliyoruz. Hepimizin tek amacı onlar hakkındaki ön yargıları kırmak." ifadelerini kullandı.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar ritim grubu ve halk oyunları ekibi gösteri sundu. Gösterilere eşlik eden özel sporcular da eğlenceli vakit geçirdi.

Organizasyon, gün içinde gerçekleştirilecek müsabakaların ardından sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :