Özel öğrenciye en anlamlı hediye

Özel öğrenciye en anlamlı hediye

Konya’nın Beyşehir ilçesinde özel eğitim merkezinde eğitim gören bir engelli öğrenci, ertelenen 23 Nisan kutlamalarında arkadaşları tarafından mavi kapak toplanarak temin edilerek hediye edilen tekerlekli sandalye ile çifte sevinç yaşadı.

Beyşehir Kamil Akkanat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde olumsuz hava şartları nedeniyle bugüne ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında özel çocuklar program esnasında büyük bir coşku ve heyecan yaşadı. Okulun bahçesinde gerçekleştirilen kutlama programına öğrenci velilerinin de ilgisi büyük oldu.

Okul Müdürü Mustafa Demir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 23 Nisan'ın bir ulusun tekrar ayağa kalkması olduğunu ifade ederek, "Çocuklara armağan edilmesi ile ayrı bir değer kazanmıştır. Medeni olarak değerlendirdiğimiz ülkelerin hiçbirinde böyle bir uygulama yoktur. Bu da bizim ülkemizin en küçüğünden, en yaşlısına kadar tüm fertlerinin ne kadar değerli olduğunun bir ispatıdır" dedi. Konuşmaların ardından özel öğrencilerin hazırladığı program ilgiyle izlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplu olarak 23 Nisan şarkıları söyleyen, türküler seslendiren, halaylar çeken, folklor gösterileri sunarak şiirler okuyan öğrenciler, dans ve oyunlarıyla kutlamalara renk kattı. Programda halat çekme, yumurta taşıma, balon patlatma, süngerle su taşıma yarışmaları da öğrencilere heyecanlı anlar yaşattı.

Bu arada, pastel poya resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri de programda okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından verildi.

Üzümlü Şehit Mehmet Ümütkesmez İlkokulu öğrencilerinin mavi kapak kampanyası kapsamında satın alarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiği bir tekerlekli sandalye ise kutlamalar esnasında aynı okulda özel eğitim gören ihtiyaç sahibi Münasim Gök’e teslim edildi. 23 Nisan bayramında tekerlekli sandalyeye kavuşan Gök, büyük bir sevinç yaşadı.