Özel öğrenciler buluştular

Özel öğrenciler buluştular

Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel eğitim sınıfı öğrencileri, Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileriyle “ Konya 2023 Hedefine El Ele Projesi ” kapsamında buluştu.

Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü okullar arasında fedakârlık ve yardımlaşma bilinci oluşturmaya yönelik  bir proje başlattı. Projenin amacı, okullardaki paydaşlar arasında dayanışma cevherinin ortaya çıkmasını sağlamak oldu. Konya 2023 Hedefine El Ele Projesi ile  ilkokullar birleştirilmiş sınıflarla, anaokulları ana sınıflarıyla ve özel eğitim okulları özel eğitim sınıfları ile el ele verecek. Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Vizyon Belgesi doğrultusunda hazırlanan proje ile okullar arasındaki farklılıkların azaltılması hedefleniyor. Bir araya getirilen okullar arasında oluşturulan etkili atmosfer sayesinde öğretmen, öğrenci ve veliler bir başlangıca adım atması ve birlikte çalışılarak sosyal kültürel etkileşimin artırılması hedefleniyor.

ETKİNLİKLER YAPILDI

Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören özel eğitim sınıfı öğrencileri, Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulunda buluştu. Yiyecek içecek hizmetleri atölyesinde öğretmenleri eşliğinde birlikte kurabiye ve havuçlu top yaptılar. Daha sonra tarım atölyesini gezdiler. Bitkiler hakkında öğretmeleri bilgi verdi. Kendilerine verilen küçük saksılara süs bitkileri diktiler ve suladılar. Diktikleri bitkileri evlerinde bakmak üzere berberinde götürdüler. Öğle molasında kendi yaptıkları havuçlu top ve kurabiyeleri yediler. Daha sonra oyunlar eşliğinde okuldan ayrıldılar. Meram Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Numan ZENGEN yaptığımız bu çalışma  aynı zamanda öğrencilerimiz arasında, ortak değerlerimizden olan kardeşlik, sevgi, ve paylaşma duygusunu geliştirdi dedi. Misafirperverliğinden dolayı Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Meral Taşpınar’ a ve öğretmenlere teşekkür etti.