Özel Lale'de tatbikat

Özel Lale'de tatbikat

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından Özel Lale İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine, yangın ve yangına karşı alınacak tedbirler tatbiki olarak sahnelendi.

Tatbikat öncesi öğrencilere seminer verilerek yangın türleri, yaşanmış yangın faciaları video izletilerek gösterildi. Daha sonra Okulda çıkabilecek yangın ihtimaline karşı öğrenciler okul alarmının çalmasıyla bütün öğrenciler sınıfları boşaltılarak, okul bahçesinde toplandı. 
 

Okul bahçesinde yakılan ateş, önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Temsili olarak okulda mahsur kalan öğrencilerin kurtarılması ise öğrenciler tarafından heyecan dolu bakışlarla izlendi. Tatbikat kapsamında, okulun üçüncü katından bir itfaiye eri, aşağıya sarkıtılan ip yardımıyla zemine inmesi ise, öğrenciler tarafından büyük alkış aldı.

Olası doğal afetlerin önlenmesinde bu tür tatbikatların son derece faydalı olduğunu belirten Özel lale İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Muhammed  Akseki, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine teşekkür etti.