Özel halk otobüsü şoförleri "stres yönetmeyi" öğrendi

Özel halk otobüsü şoförleri "stres yönetmeyi" öğrendi

ANKARA (AA) - Başkentte, özel halk otobüsü şoförlerine "Stres Yönetimi" eğitimi verildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre,...

ANKARA (AA) - Başkentte, özel halk otobüsü şoförlerine "Stres Yönetimi" eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Şehir içi Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odasının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı işbirliğiyle kent içi toplu taşıma hizmeti sağlayan özel halk otobüsü şoförleri için "Halkla İlişkiler ve Stres Yönetimi" eğitimi düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen eğitimde konuşan Oda Başkanı Ercan Soydaş eğitimin, Ankaralıların daha iyi hizmet almasına katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

Odaya bağlı şoförler ve yanlarında çalışan personelin yoğun ilgi gösterdiği eğitimin, şoförlerin stresle mücadele etmelerine ve vatandaşla daha iyi iletişim kurmalarına katkı sağlayacağını bildiren Soydaş, "Kaliteli hizmet sunmanın yolunun, yolcularımız ile sağlıklı iletişim kurmaktan geçtiğine inanıyoruz. Yolcularımızla son derece güler yüzle iletişim kurmalıyız. Sonuçta bizler kamu hizmeti gerçekleştiriyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Eğitimde, Prof. Dr. Şefika Şule Erçetin halk otobüslerini kullanan yolcular ile insani ilişkileri içerisinde empatinin önemini çeşitli bakış açıları ile anlattı. Şoförlere, "Tek bir seferinizde bile çok sayıda insan taşıyorsunuz. Yolcularınızla çok sık konuşmuyor olabilirsiniz, fakat davranışlar, tavırlar ve tepkiler gibi bu yönde pek çok etkileşim ortaya çıkmaktadır. Bu tür etkinliklerin tümü halkla ilişkiler açısından büyük öneme sahiptir." tavsiyesinde bulunan Erçetin, onlardan araçlarına binen yolcuların durumlarını anlama ve duygularını hissetme çağrısı yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :