Özel güvenlikçilerden "özel gün" talebi

Özel güvenlikçilerden "özel gün" talebi

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Çağırıcı:- "26 Haziran 2004'te yayımlanan kanunla yasal çerçeveye kavuşan özel güvenlik sektörü için 26 Haziran'ın resmi olarak 'Özel Güvenlik Günü' ilan edilmesini istiyoruz"- "Bu talep, toplumda huzur ve güven ortamın

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, 26 Haziran 2004'te 5188 sayılı kanunla yasal çerçeveye kavuşan özel güvenlik sektörü için 26 Haziran'ın resmi olarak "Özel Güvenlik Günü" ilan edilmesi talebinde bulundu.

Çağırıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de özel güvenlik sektörünün 13 yılı geride bıraktığını belirterek, aradan geçen yıllarda özel güvenlik görevlilerinin talepleri ve çözüm bekleyen sorunlarının ortaya çıktığını söyledi.

Taleplerin başında özel güvenlik görevlileriyle ilgili Basın İş Kanunu ile Deniz İş Kanunu gibi müstakil bir yasanın çıkartılmasının geldiğini vurgulayan Çağırıcı, şöyle konuştu:

"İlk derece güvenlik hizmeti sağlayan yüz binlerce güvenlik görevlisinin haklarını, mevcut 5188 sayılı yasa ne yazık ki tam olarak karşılayamıyor. Özel güvenlik görevlileri maalesef görev esnasında yaralandığında ya da sakat kaldığında 'gazi', hayatını kaybettiğinde ise 'şehit' sayılmıyor. Yapılan işin önemi ve hassasiyeti bir arada değerlendirildiğinde, güvenlik görevlisi olarak çalışanların özlük haklarının, çalışma koşullarının, müstakil bir kanunla belirlenmesi gerekiyor. Hükümetimizden ve İçişleri Bakanlığından böyle bir girişimde bulunmasını, bu yönde bir adım atmasını bekliyoruz."

- "26 Haziran adeta bir doğum günü"

Taleplerine ve günün koşullarına cevap vermemesine rağmen özel güvenlik görevlilerini yasal çerçeveye kavuşturan 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunu milat kabul ettiklerini bildiren Çağırıcı, bu kanunun yürürlüğe girdiği 26 Haziran 2004 tarihinin de kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Çağırıcı, sayıları 320 bini bulan özel güvenlik görevlileri için 26 Haziran'ın adeta bir doğum günü olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"26 Haziran 2004'te yayımlanan kanunla yasal çerçeveye kavuşan özel güvenlik sektörü için 26 Haziran'ın resmi olarak 'Özel Güvenlik Günü' ilan edilmesini istiyoruz. Bu talep, toplumda huzur ve güven ortamının sağlanmasında ve kamu düzeninin korunmasında 24 saat canı pahasına görev yapan 320 bin özel güvenlik görevlisinin motivasyonu için oldukça önemli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :