Özel Enderun’da Mevlid Kandili Kutlandı

Özel Enderun’da Mevlid Kandili Kutlandı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dünyaya teşrif etmiş olduğu ve tüm İslam âleminin ayrı bir değer atfettiği gün Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır

Camilere rağbetin arttığı, çeşitli ibadetlerin yapıldığı bu günde, Özel Enderun Fen ve Anadolu Lisesi  Okul Aile Birliği  de  öğrenciler için Mevlid Kandili etkinliği düzenledi. Okulda Efendimizin en çok sevdiği içeceklerden biri olan ballı süt ile beraber kek  ikram edildi.

resim765-003.JPG

Her sene Mevlid Kandilinde muhakkak çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirten Okul  Aile Birliği Başkanı Havva Eser: “Biz öğrencilerimizle buluşup, onlarla hasbihal etmeyi çok seviyor ve önem veriyoruz. Hem Efendimizin şefaatini kazanmak hem de öğrencilerimize ikramda bulunmak niyetiyle  farklı organizasyonlar  gerçekleştiriyoruz. Tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini kutlarız. ”ifadelerini kullandı. Konu hakkında Fen Lisesi Müdür Yardımcısı Öznur Özgür İç ise: “Bu gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (sas) bir kez daha veladetini idrak edeceğiz. Kandiller; ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir. Öğrencilerimize  değerler eğitimleri derslerimizde Efendimiz Hz. Muhammed’in  (s.a.v.) hayatlarını anlatıp, örnek alınması amacıyla uğraşıyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki O’na açılmayan her kapı karanlık, gitmeyen her yolsa çıkmaz sokaktır. Kurum olarak amacımız O’nu  öğrenip, seven bir nesil yetiştirebilmektir. ”yorumunda bulundu.

Haber Merkezi