Özel Eğitimli Özel Gençler, meslek sahibi oluyor

Özel Eğitimli Özel Gençler, meslek sahibi oluyor

Protokol ile hayata geçen çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi ve yerinde incelenmesi amacıyla ilimize ziyaret gerçekleştirildi

İŞKUR ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2017 yılında imzalanan protokol ile Milli Eğitim bakanlığına bağlı Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere temelde iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunularak istihdam odaklı işe ve mesleğe ve tespit edilecek ihtiyaçlar doğrultusunda mesleki eğitim programlarına yönlendirilmesi amaçlanmıştır.
Protokol ile hayata geçen çalışmaların koordineli bir şekilde yürütülmesi ve yerinde incelenmesi amacıyla ilimize ziyaret gerçekleştirildi.

resim754921.JPG

ozel-egitimli-ozel-gencler,-meslek-sahibi-oluyor---(3).jpg

ozel-egitimli-ozel-gencler,-meslek-sahibi-oluyor---(4).jpg

ozel-egitimli-ozel-gencler,-meslek-sahibi-oluyor---(5).jpg

8 Mart 2018 Perşembe günü gerçekleşen programa İŞKUR Genel Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanlığı Daire Başkanı Sinan Temür, Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ramazan Barın ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Aydın Uygun katıldı.
İlimizde faaliyet gösteren özel eğitim mesleki eğitim merkezi öğrencilerinin staj yaptığı ve istihdam edildiği işyerleri ziyaret edilerek yetkilerden bilgi alındı. Öğrencilerle görüşerek çalışma hayatına ilişkin düşüncelerini dinleyen İl Müdürü Emrah Keleş özel eğitimli özel gençlerimizin istihdamına sağladığımız katkı Kurum olarak sorumluluğumuzun büyüklüğünü bir kez daha gösterdi dedi.
Programın ikinci bölümünde Selçuklu Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret eden yetkililere öğrenciler tarafından hazırlanan yiyecekler ikram edildi.
Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları ile özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde görev yapan rehberlik öğretmenleri ve okul müdürlerinin katılımı ile gerçekleşen İş ve Meslek Danışmanlığı Programından sonra meslek edindirme atölyelerinin ziyaret edilmesi ile program sona erdi.

Servet R. Çolak – Memleket

resim765483.JPG

ozel-egitimli-ozel-gencler,-meslek-sahibi-oluyor---(7).jpg

ozel-egitimli-ozel-gencler,-meslek-sahibi-oluyor---(8).jpg

ozel-egitimli-ozel-gencler,-meslek-sahibi-oluyor---(9).jpg