Özdemir: Referandum, siyasi bir seçim değil

Özdemir: Referandum, siyasi bir seçim değil

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve beraberindeki heyet referandum çalışmaları kapsamında Alaaddin KOMEK Kurs Merkezi’ni ziyaret etti.

 Yaptırdıkları anketlerde Konya’nın bu referandumun önemini çok iyi kavradığını gösterdiğini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Özdemir, “16 Nisan’da; daha önce ülkemizdeki tüm siyasi liderlerin isteyip de gerçekleştiremediği bir işlemi gerçekleştireceğiz” dedi. Referandumun siyasi bir seçim olmadığını vurgulayan Başkan Toru da, “Bu bir milli projedir ve tüm halkımızın desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve beraberindeki heyet SKM çalışmaları kapsamında Alaaddin KOMEK Kurs Merkezi’ni ziyaret etti.

“KONYALILAR, REFERANDUMUN ÖNEMİNİN FARKINDA”

 

Konya’da yaptırdıkları anket sonuçlarının; Konya’da yaşayanların, halk oylamasının önemini çok iyi kavradıklarını gösterdiğine dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, “Evet’ diyenin de ‘Hayır’ diyenin de başımızın üzerinde yeri var. Çünkü bu bir ülke meselesidir. Bu meseleye duyarlılık gösteren her insanın bizim katımızda değeri var. Ülke meseleleri ve sorunlarıyla ilgilenmek bizim ayrıca yapmamız gereken bir vatandaşlık görevidir” dedi.

“TÜM LİDERLERİN İSTEDİĞİ BİR PROJEYDİ”

16 Nisan’da yerel seçim, genel seçim ya da cumhurbaşkanlığı seçimi yapmayacağımızı vurgulayan Özdemir, “Daha önce siyasette üst kademelerde bulunmuş olan, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapmış olan herkesin istediği ama bir türlü yapma, gerçekleştirme imkânı bulamadığı bir işlemi gerçekleştirmek üzereyiz. Öyle anlaşılıyor ki buna da çok yakınız” diye konuştu.

“SÜRECE DESTEK OLMALIYIZ”

Yapılacak halk oylamasının önemini anlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise, “Zor bir süreçten geçiyoruz. Hem ülkemiz hem de dünya açısından. Sistemler değişiyor. Bu süreçte hepimiz Türkiye’nin yeniden doğuşuna şahitlik ediyoruz. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin daha da güçlenmesine şahit oluyoruz. Referandumu siyasi bir seçim gibi algılamamak lazım. Devletimizin ve milletimizin bekası için, siyasi ve ekonomik istikrar için milli bir proje ve milli bir süreç. Bu süreçte sizlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve beraberindeki heyet, Alaaddin KOMEK Kurs Merkezi’nde sınıfları gezerek kursiyerlere çiçek hediye ettiler. Arapça kursunun olduğu bir şubede AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, öğrencilerle Arapça sohbet etti.Haber Merkezi