Özdemir: İslam dünyası önemli eşikte

Özdemir: İslam dünyası önemli eşikte

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Tahran'da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliğinin 13. Konferansı'nda konuştu.

 “Bu toplantılarda kendimi 1.7 milyarlık büyük dünyanın bir parçası hissettiğimi, ülkeme bilenmiş, yenilenmiş olarak, daha çok çalışmak üzere daha kararlı bir şekilde döndüğümü belirtmek istiyorum.” diyen Özdemir, “Türk TV’lerinin ABD’nin Suriye sınırımızda PYD’ye yönelik hamlesinin Dış İşleri Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız tarafından, yani en yetkili ağızlardan reddedildiğini; Türkiye’nin sınırlarını ve Suriye’nin bütünlüğünü korumak için her türlü siyasi, diplomatik girişimi sürdüreceğini; askeri önlem ve girişimler dâhil bütün imkânlarını seferber edeceğini, bu hususta kararlı olduğunun altını özellikle çiziyorum” dedi.

İslam dünyasının önemli bir eşikte olduğunu belirten Özdemir, konuşmasının devamında “Zira dünya beşten büyüktür. Dünya nüfusunun dörtte birini oluşturan büyük camianın BM nezdinde veto hakkına sahip bir temsilcisinin bulunmaması büyük eksikliktir. Şu anda buna en hazır gözüken ülke Türkiye’dir. Eğer yönetimler Türkiye’de olduğu gibi milletiyle bütünleşebilirse geleceğini daha çabuk kurtarır ve kurar. Başarının sırrı düşmanlıklarını gizleyen dış güçlere değil halka kulak vermekten geçiyor. Halkla birlikte hareket eden yönetim anlayışları benimsediğinde ve uygulandığında başarı gelecektir. İslam ülkeleri önce iç birliğini sonra aralarında koordinasyonu sağlayarak pek çok sorunu aşabilirler. Birliktelik sağlandığında nüfus yoğunluğu, yani insan kaynağı, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile dünyanın siper gücü olmaya adaydır. Bu yolda aşılması gereken en büyük engel tefrikadır. Ayrılıklarını gidermiş, birliği sağlamış İslam dünyasının âleme ve insanlığa çok şey katacağına inanıyorum” diye konuştu.

Özdemir, İran ve Azerbaycan’ın yazılı ve görsel medyalarına verdiği röportajlarda; Kısaca İSİPAB toplantılarına 3. kez katıldığını, İslam dünyasının tamamını burada göremediğini vurguladı. Bu girişimin İslam dünyasının birliğine giden yolda önemli olduğunu vurguladı. Filistin’le alakalı soruları da yanıtlayan Özdemir; Kudüs’ün üç dinin mukaddesi olduğunu, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararından acilen dönmesini, Türkiye’nin stratejik ortağı olarak son dönemde attığı adımların ülkemizde hayal kırıklığıyla karşılandığını ifade etti.