Özcan: Uzun yıllar çalışmak istiyorum

Özcan: Uzun yıllar çalışmak istiyorum

Anadolu Selçukspor'da ilk etap çalışmaları tamamlandı.

Konya Anadolu Selçukspor'da ilk etap çalışmaları tamamlandı.Teknik direktör Cenk Özcan, “Zor bir ligde mücadele edeceğiz. Bunun için iyi hazırlanmamız gerekli. Tüm şehir olarak birlikte hareket ederek başarıyı yakalayabiliriz. Burada belki bir yılık imza attım ama uzun yıllar burada çalışmak istiyorum” dedi.

Yeni sezon hazırlıklarının ilk bölümün tamamladıklarını ve ikinci dilim çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden  Cenk Özcan şunları söyledi: “ Kendi tesislerimizde yaptığımız 10 günlük kamp çalışmaları sürecinde iyi bir dönem geçirdik. Elbette eksiklerimiz var, bunların tamamlanması için bir kamp dönemi ve ardından hazırlık maçları dönemi planladık. Bu süreci iyi değerlendirip, takımızı lige hazırlamak istiyoruz. Ligde bulunma amacımızı biliyorsunuz. Atiker Konyaspor’dan sonra Konya Anadolu Selçukspor’umuz var. Ve sonrasında U21 takımız. Bu üç basamak arasında bizim en önemli görevimiz, yukarı takıma oyuncu hazırlayabilmek. Eğer buraya takımda oynayabilen bir oyuncu verebilirsek bizim için en büyük kazanç bu olur. Bunun için çalışmalarımızı üst düzeyde yapmaya çalışıyoruz. Bilimsel anlamda bu hedefe ulaşmak adına gerekli verileri bir araya getirip, arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde 2008'de Ünal Karaman hocamızla birlikte buraya gelmiştim, daha sonra Yılmaz Vural hocamla 2010 yılında yine burada çalışma fırsatım oldu. Tabiiki o dönemden bu zamana müthiş değişimler var. En azından şu anki tesislerimiz çok büyük bir adım. Futbolcu kardeşlerimiz buraya girdiğin zaman ‘ben futbolcu olacağım, bana değer veriyorlar’ diye düşünecek. Türkiye geneline baktığımız zaman kategorisinde böyle tesislerin örneği yok, üst liglerde bile çok az sayıda kulübün böyle tesisleri var. Burada bize düşen tek şey çalışmak, çalışmak, çalışmak. Temiz kalbimizle çalışarak takdiri Allah'a bırakacağız” dedi.
Sezon hazırlıklarını lig şartlarına göre yaptıklarını kaydeden teknik direktörümüz Cenk Özcan: “Transfer çalışmalarımız henüz tamamlanmadı,  takımımıza Volkan Koçaloğlu gibi tecrübeli bir oyuncu kazandırdık, bunun orta saha ve ileri uç ayağını da oluşturmak istiyoruz. Takımın omurgasını daha tecrübeli isimlerden oluşturarak daha iyi sonuçlara gidebileceğimizi düşünüyoruz. Var olmak, mücadele etmek çok kolay bir şey değil. Grubumuzda şehir takımları var,  güçlü ekipler olacak. Kalabalık seyirci toplulukları önünde oynayacağız, buralarda genç kardeşlerimizi cesaretlendirecek tecrübeli ağabeyleri ihtiyaç oluyor. Kadromuzu şuan %70’lik bölümünü oluşturduk 2, 3 takviye daha yapmayı arzuluyoruz.” 


Konya Anadolu Selçukspor’da uzun yıllar görev yapmak istediğini kaydeden Özcan, “Burada evet bir yıllık sözleşme imzaladım belki ama bu yıl temeller atıp uzun yıllar burada kalmak, hizmet etmek istiyorum. Konya futbol camiasına şunu söylemek istiyorum, bu zor bir görev, hiç kimsenin tek başına bu görevi yerine getirmesi kolay değil ama hepimiz işin bir ucundan tutarsak, ben değil biz olursak bu takım bir yerlere gidecek diye mücadele edersek, iyi niyetli olursak başarabiliriz” dedi.