Özboyacı yurtları inceledi

Özboyacı yurtları inceledi

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na bağlı yurtları ziyaret etti.

 İnşaat çalışmaları devam eden yurtlar hakkında bilgi alan Özboyacı, faaliyette olan yurtlardaki öğrencilerle de sohbet etti. Özboyacı, KYK yurtlarının öğrencilere beş yıldızlı otel konforunda hizmet verdiğini ifade etti.

 

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Mlliletvekili Selman Özboyacı,  Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK)'na bağlı yurtları ziyaret etti. İl Müdürü İsa Araba'nın refakat ettiği ziyaretlerde, yurtların yeni akademik yıla hazırlığı, eksiklikler ve yapılması gerekenler yerinde incelendi.

KYK'nın üniversite öğrencilerinin akademik hayatlarına her alanda destek olmaya çalıştığını ifade eden Selman Özboyacı, KYK bünyesinde öğrenciler için barınma, beslenme, burs-kredi imkanının sağlandığını söyledi. Özboyacı, öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını verimli ve kaliteli şekilde değerlendirebilmeleri için eğitim, sosyal, kültürel sportif faaliyetlerinde KYK bünyesinde gerçekleştirildiğini ifade etti.

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ KONYA

Konya'nın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da iddialı bir konumda olduğunu ifade eden Milletvekili Selman Özboyacı, ''Konya, devlet veya vakıf olarak toplam 5 üniversitesi ile öğrenci kardeşlerimizin öncelikli tercih ettiiği şehrilerin başında geliyor. KYK'da ihtiyaca göre kapasitesini sürekli arttırarak öğrencilerimize her alanda hizmet vermeye gayret ediyor. Bugün KYK yurtlarında kalan öğrenciler, özellikle barınma konusunda beş yıldızlı otel konforunda hizmet alıyor. Bakanlığımız, öğrencilerin akademik hayatlarındaki başarıları hariç, hiçbir şeyi düşünmemeleri için her şey düşünülmüş durumda'' dedi. KYK'nın 2018-2019 akademik yıla hazırlandığını ifade eden Özboyacı, ''Geçtiğimiz yıl KYK bünyesinde 26.241 genç kardeşimize hizmet verilmiştir. Her kardeşimiz KYK bünyesinde verilen hizmetten memnun kalmıştır. KYK bu alanda sadece kendisi ile rekabet etmektedir. İnşallah yeni eğitim-öğretim yılında da hizmet kalitesini daha da arttırmak için çalışmalar devam etmektedir'' diye konuştu.

YENİ YURTLAR BİTİYOR

KYK bünyesinde inşaatı devam eden yurtlarda incelemelerde bulunan Özboyacı, bu yıl sonundan önce toplamda 5.000 kişi kapasitesitesi olan iki yurdun tamamlanacağının müjdesini verdi. Özboyacı, ''KYK'nın şehrimizde ustalık eseri olarak adlandıracağımız iki yurdunda inşaat çaalışmaları son hız devam ediyor. Kutanmışoğlu Süleyman Şah Yurdu ve Tahir Büyükkörükçü Yurdu inşallah bu yıl sonundan önce bitmiş olacak. Bu konuda müteahhit firmamızdan sözümüzü aldık. İnşaat alanını düzenli ziyaret ederek gelinen noktayı sürekli takip edeceğiz. Gerek büroktik noktada, gerekse diğer kurumlarla yapılması gereken çalışmaların hızlıca bitirilmesi için çalışacağız. Bu iki yurdumuzun öğrenci kapasitesi 5.000. İnşallah bu yıl bitmeden 5.000 öğrenci kardeşimizin daha KYK bünyesindeki yurtlarda barındığını hep birlikte görmüş olacağız'' şeklinde konuştu. Özboyacı, tamamlanacak yurtların yanı sıra, faaliyette olan yurtlardaki eksikliklerinde en kısa sürede gidermesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

KYK HER ALANDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA

KYK'nın sadece barınma değil hemen her alanda öğrencilerin yanında olduğuna dikkat çeken Selman Özboyacı, ''KYK bünyesindeki öğrencilere eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da eğitim veriliyor. Yıl içerisinde öğrenci kardeşlerimiz için birçok faaliyet yapılıyor. Geçtiğimiz 2017-2018 akademik yılı içerisinde akademi, kurs, atölye, sosyal-kültürel çalışmalar ve turnuvalarla alakalı 1.171 faaliyet yapılırken, bu faaliyetlerden 57.480 öğrenci kardeşimiz faydalanmış oldu. İnşallah yeni dönemde de hem nitelik hemde nicelik bakımında bu faaliyetlerin artarak devam edeceğini düşünüyorum'' dedi. Yurtlarda kalan tüm öğrencilere beslenme yardımının yapıldığını söyleyen Özboyacı, Konya'da 13.681 öğrenciye burs, 44.318 öğrenciye kredi desteği verildiğini söyledi.

ozboyaci-yurtlari-denetledi-(3).jpg