Özbekistan'ın milli günü Ankara'da kutlandı

Özbekistan'ın milli günü Ankara'da kutlandı

ANKARA (AA) - Özbekistan'ın bağımsızlığının 24. yıl dönümü Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov'un...

ANKARA (AA) - Özbekistan'ın bağımsızlığının 24. yıl dönümü Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Özbekistan'ın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov'un ev sahipliğinde Swissotel'de düzenlenen resepsiyona Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, çok sayıda ülkenin büyükelçisi ve büyükelçilik temsilcileri ile davetliler katıldı.

Bakan Topçu, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Özbekistan'ın ortak bir medeniyet ve tarihi paylaşan iki dost ülke olduğunu belirterek, "Özbekistan, Türk tarihinde çok ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Türk halkı Özbekistan'ı ata yurdu ve Özbek halkını da kardeşi olarak görmektedir" dedi.

Özbekistan'ın, Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un liderliğinde yakaladığı siyasi ve ekonomik istikrarın kendilerini memnun ettiğini dile getiren Topçu, şunları kaydetti:

"Özbekistan'la ilişkilerimizi her iki ülkenin de menfaatine olacak şekilde karşılıklı saygı ve eşitlik ekseninde geliştirmeye çok önem veriyoruz. 1,5 milyar dolara yaklaşan ticaret hacmimizi önce 5 sonra inşallah 10 milyar dolara çıkarmayı, karşılıklı yatırımlarımızı artırmayı, ulaştırma, eğitim, kültür, askeri, güvenlik ve diğer alanlardaki ilişkilerimize ivme kazandırmayı umuyoruz." 

Özbekistan Büyükelçisi Kadirov ise Türkiye'nin Özbekistan için çok önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Özbekistan'ın bağımsız olduğu günden bu yana Türkiye hep yanımızdaydı. Özbekistan halkı, kardeş Türkiye'nin yardımlarını asla unutmayacaktır. Umuyorum ki iki ülke birlik ve beraberlikle daha çok yol alacaktır" diye konuştu. 

Özbekistan'dan gelen sanatçıların şarkılar seslendirdiği resepsiyonda, davetlilere Özbek pilavı ve mantısı gibi ülkeye özgü yemekler ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı