"Özbekistan’ın kapıları Türk yatırımcı ve turistlere ardına kadar açık"

"Özbekistan’ın kapıları Türk yatırımcı ve turistlere ardına kadar açık"

Özbekistan Başbakan Yardımcısı Aziz Abduhakimov:- "Özbekistan’ın kapıları bütün Türk yatırımcı ve turistlere ardına kadar açık"- "Türk yatırımcıların Özbekistan’da rahatlıkla çalışabilmesi için gerekli bütün koşulları oluşturmaya hazırız"

TAŞKENT (AA) - ZUHAL DEMİRCİ - Özbekistan Başbakan Yardımcısı Aziz Abduhakimov, ülkesinin kapılarının Türk yatırımcı ve turistlere ardına kadar açık olduğunu söyledi.

Abduhakimov, başkent Taşkent’te katıldığı uluslararası turizm yatırım forumunda, Türkiye-Özbekistan ilişkileri hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin Türkiye ile çok güçlü tarihi bağlantıları bulunduğunu vurgulayan Abduhakimov, Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği karşılıklı ziyaretlerin oldukça başarılı olduğunu ve ikili ilişkileri pekiştirdiğini kaydetti.

Abduhakimov, Özbekistan ile Türkiye arasında farklı alanlarda iş birliği yapılmasına ilişkin halihazırda çok güçlü siyasi anlaşmaların varlığına işaret etti.

İki ülke arasında özellikle turizm alanındaki potansiyelin önemine dikkati çeken Abduhakimov, "Turizm alanında çalışan Türk yatırımcıların Özbekistan’a gelmesini bekliyoruz. Biz, Türk yatırımcıların Özbekistan’da rahatlıkla çalışabilmesi için gerekli bütün koşulları oluşturmaya hazırız." dedi.

Abduhakimov, iki ülke halkı arasındaki güçlü bağlara da vurgu yaparak, "Özbekistan’ın kapıları bütün Türk yatırımcılara ve turistlere ardına kadar açık. Biz, Türk vatandaşlarını sadece turist ve yatırımcı olarak görmüyoruz. Biz, Türkleri kardeşlerimiz olarak görüyoruz. İki ulus birbirine çok yakın." değerlendirmesinde bulundu.

Türk hava yolu şirketleriyle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Abduhakimov, “Söz konusu hava yolu şirketlerinin tamamı, Özbek pazarına yeni uçuşlar organize etme konusuna büyük ilgi gösteriyor.” dedi.

Abduhakimov, Türkiye'nin büyük şehirlerine seferler düzenleneceğini belirterek, "Ümit ediyorum ki turizm alanda iş birliği yapmak için çok iyi bir perspektife sahip olacağız." diye konuştu.

Türkiye’nin turizm alanındaki tecrübelerinden de faydalanmak istediklerinin altını çizen Abdulhakimov, "(Otellerdeki servis hizmetleri gibi) Türkiye’de bazı eğitim programları organize etmek de bizim için ayrı bir öneme sahip çünkü Türkiye’nin misafirperverliği dünyadaki en iyilerden biri. Bu alanda da Türkiye ile iş birliği yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :