Özbekistan'da İslam Akademisi kuruluyor

Özbekistan'da İslam Akademisi kuruluyor

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, İslam Akademisinin kurulmasını onayladı

TAŞKENT (AA) - Özbekistan'da İslam Akademisi kurulacak.

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Özbekistan Müslümanları İdaresi, İslam Medeniyeti Merkezi ve Taşkent İslam Enstitüsünün teklifi üzerine Taşkent'te "Özbekistan İslam Akademisi"nin kurulmasına ilişkin kararı imzaladı.

İlahiyat üzerine yüksek lisans ve doktora eğitimi verilecek İslam Akademisi, 2018-2019 eğitim yılından itibaren yerli ve yabancı öğrencilere açık olacak.

Akademide Özbekistan Bilimler Akademisi, Taşkent Devlet Doğu Bilimleri Enstitüsü, Taşkent İslam Üniversitesi ve Özbekistan Milli Üniversitesinin öğretim üyeleri ile çeşitli ülkelerden din alimleri de ders verecek. Bir ay içerisinde resmen faaliyete başlayacak İslam Akademisi, Taşkent'teki İslam Medeniyeti Merkezi binasında hizmet verecek.

Halen Özbekistan'da lisans eğitimi veren Taşkent İslam Enstitüsü ve Buhara'daki "Mir Arab" Yüksek Medresesinin yanı sıra lise eğitimi veren dini eğitim kurumlarında bin 500'e yakın öğrenci eğitim alıyor.

Son bir yılda Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından imzalanan kararnameyle, ülkede İmam Buhari Uluslararası İlmi Araştırmalar Merkezi ve İslam Medeniyeti Merkezi kuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :