Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası

Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası

Türk doktorlar, Özbekistan'da 180 hastayı ameliyat edecek

TAŞKENT (AA) - Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası kapsamında Özbekistan'a gelen Türk doktorlar, kalp-damar, ortopedi, üroloji ve kadın hastalıkları gibi alanlarda 180 ameliyat yapacak.

Türkiye ve Özbekistan sağlık bakanlıkları ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Taşkent'te düzenlenen 7. Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası başladı.

Taşkent Cumhuriyet Acil Tıp Araştırma Merkezi Hastanesi, Taşkent Pediatri Tıp Enstitüsü ve Taşkent Cumhuriyet Jinekoloji Hastanesi olmak üzere 3 sağlık kurumunda başlayan sağlık haftası etkinliği kapsamında 500 Özbek hastanın muayenelerinin yapılması, 180 hastanın da ameliyat edilmesi öngörülüyor.

Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi, çocuk cerrahisi, göz, kulak burun boğaz hastalıkları, üroloji, ortopedi, kadın hastalıkları ve doğum, anestezi ve reanimasyon, radyoloji branşlarında Türkiye'nin başarılı hastanelerinden 33 tecrübeli doktor ve hemşire Özbek hastaları tedavi ve ameliyat edecek.

6 Mayıs'a kadar devam edecek etkinlik kapsamında ayrıca, geçmiş yıllarda düzenlenen Özbekistan-Türkiye Sağlık Haftası kapsamında ameliyat edilenler ve Türkiye'de tedavileri gerçekleştirilen hastaların kontrolleri ile gelecek dönemde Türkiye'de tedavisi öngörülen hastaların ön değerlendirmeleri de yapılacak.

Özbekistan'da 2015 yılından bu yana düzenlenen sağlık haftaları kapsamında 658 ameliyat ve 2412 muayene yapıldı, 765 Özbek sağlık personeline eğitim verildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :