Ozan Ruhi Su anıldı

Ozan Ruhi Su anıldı

ANKARA (AA) - Ozan Ruhi Su, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde belediye tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamada,...

ANKARA (AA) - Ozan Ruhi Su, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde belediye tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Yenimahalle Belediyesi ve Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte, şef Mutlu Ödemiş yönetimindeki Ruhi Su Dostlar Korosu seslendirdiği eserlerle konuklara unutulmaz bir gece yaşattı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yaptığı konuşmada, kültüre, sanata, sanatçıya sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Sanatçıların ezgilerini, eserlerini, öğretilerini unutmayacak ve unutturmayacaklarını ifade eden Yaşar, "Çünkü onlar halkın mücadelesini verdiler. Biz geçmişimizle, geleceğimizle kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Geçmişi geleceğe taşımak zorundayız. Her ulus kültürüne, sanatçısına, folkloruna, ezgilerine sahip çıkıyor. Biz de Yenimahalle’de bunu yapmaya çalışıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ruhi Su’nun kızı Ilgın Su, sanata ve sanatçıya verdiği desteklerden dolayı Ruhi Su Kültür ve Sanat Derneği adına Başkan Yaşar’a teşekkür belgesi verdi.

Etkinliğe, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :