Özaltun, Beyşehir’in anneleriyle buluştu

Özaltun, Beyşehir’in anneleriyle buluştu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, sabah buluşmaları programı kapsamında Beyşehir’de yaşayan annelerle biraraya geldi

Özaltun, Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde ‘Beyşehir Anneleri’ isimli instagram sayfası öncülüğünde ilçede yaşayan 100’e yakın anneyle kahvaltı programında buluştu.
Özaltun, burada katılımcı annelere hitaben yaptığı konuşmada, bir ve beraber olmanın gücüne ve önemine dikkat çekti. “Eğer birlikte ve beraber olursanız güçlüsünüz” diyen Özaltun, “Nitekim bunu Çanakkale’de, 15 Temmuz’da gördük. İnsanımız, birlikte olunduğunda ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Şunun altını çizmek istiyorum; gelecekte siyasi partilerin yerini sivil toplum kuruluşları alacak. Onlar daha güçlü olacaklar. Çünkü, sivil toplum kuruluşu demek, karşılıklı çıkar, menfaat ilişkisi gözetmeden birlik ve beraberlik çerçevesinde hareket etmektir. Dolayısıyla Ayten Sarıorman kardeşimiz, sosyal medya hesabında ‘Beyşehir anneleri’ diye böyle bir oluşumu başlatmış. Annelerimizle birlikte böyle bir sabah buluşması organizesi talebi gelince hemen emir telakki ettik, sizlerle biraraya geldik. Güçlüsünüz, gücümüz sizlerin de sayesinde daha da büyüyerek, katlanarak devam etsin istiyorum.”diye konuştu.
Konuşmasında, her başarılı bir erkeğin arkasında bir bayan ve anne olduğunu, her başarılı annenin de arkasında mutlaka bir anne olduğunu vurgulayan Özaltun, “Dolayısıyla annenin şöyle bir avantajı var; cennetle müjdelenmişsiniz, ne mutlu sizlere… “ şeklinde sözlere yer verdi. Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak ilçede birçok ilke imza attıklarını, bundan sonra da bu ilkleri sürdüreceklerini anlatarak, Beyşehir’de bugüne kadar hayata geçirdikleri yatırım ve projelerden söz etti. Hem belediye yatırımlarını, hem de ilçeye gelen devlet yatırımları hakkında bilgiler veren Özaltun, hayata geçirmeyi planladıkları çalışma ve hizmetlere de değindi.
Beyşehir’de, İlçe Belediyesi ve TOKİ Başkanlığı marifetiyle devreye konulan toplu konut projelerinden de bahseden Özaltun, Avşar Mahallesi’nde dönemlerinde 2.etap kapsamında inşa edilen konutların tamamlandığını, hak sahiplerinin Haziran ayından itibaren evlerine oturmaya başlayacağını, Huğlu Mahallesi’nde hayata geçirilen 100 konutluk proje çerçevesinde yapılan evlerin de bitmek üzere olduğunu, hak sahiplerinin yine yaz döneminde yeni adreslerinde ikamet etmeye başlayacaklarını söyledi.

resim213-001.jpg

Beyşehir’de emeklilere yönelik olarak hayata geçirilecek 3.etap toplu konut projesine de değinen Özaltun, projesinin tamamlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti: 
“Başkentte geçtiğimiz günlerde TOKİ Başkanlığı’nı ziyaret ettik. Emeklilerimize yönelik toplu konut çalışmasının projesi bitirildi. Proje ile ilgili videosunu izleyince, keşke ‘ben de emekli olsaydım, oradan ev alabilseydim’ dedim. Çünkü, mükemmel bir proje olmuş. Türkiye’de  bu projeden sadece iki yerde var, birisi Van Erciş’te, üçüncüsü ise inşallah Allah nasip ederse Beyşehir’de olacak. Tabi bazı şartları var edinebilmek için, öncelikle emekli olmak, üzerinizde eviniz olmaması gibi bazı kriterler var. Dolayısıyla mükemmel bir proje, yine Beyşehir’imizde emeklilerimizi bekliyor.”
Katılımcılardan 23 yaşındaki anne Ayten Sarıorman yaptığı konuşmada, sosyal medya hesabında oluşturdukları “Beyşehir anneleri” sayfasında yürüttükleri çalışmalardan söz ederken, Belediye Başkanı Murat Özaltun’a bu buluşmayı sağladığı için teşekkür etti.
Programa katılan AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Beyşehir Belediye Meclisi Üyesi Semra Acır ise, genç yaşta sosyal medya aracılığıyla oluşturduğu “Beyşehir anneleri” sayfasıyla kısa zamanda büyük bir anne kitlesine ulaşmayı başaran ve onlara yönelik çalışmalarıyla destek olarak takdir kazanan Ayten Sarıorman sosyal alandaki bu anlamlı faaliyetinden dolayı teşekkür etti. 
Belediye Başkanı Murat Özaltun, konuşmaların ardından annelerden gelen soruları cevaplandırdı. 
Programa, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hasan Hüseyin Sert, ilçe teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, anneler katıldı.

Haber Merkezi