Özaltun Beyşehir'de ilkleri gerçekleştirdi

Özaltun Beyşehir'de ilkleri gerçekleştirdi

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 'Beyşehir Belediyesi olarak geçmişte yapılmayan, yapılamayan veya yapılmak istenip de yapılamayanları bu dönemde yapıyoruz' dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun belediye hizmetlerini Memleket'e değerlendirdi. Özaltun, "Vatandaşa birebir dokunabilecek hizmetler üretiyoruz. Bu münasebetle şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz." ifadesini kullandı.

DOĞALGAZI KULLANAN İLK İLÇE BEYŞEHİR

İlçeye doğalgaz kazandırmak adına büyük çabalar sarf ettiklerini belirten Özaltun, "Şehrimiz büyümeye, gelişmeye açık bir şehir. Gelişme noktasını hızlandırmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Belediye Başkanlığı adaylığı dönemimde Beyşehir’e doğalgazı getirme sözünü birebir vermiştim. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun ve Mehmet Babaoğlu ile ilçe başkanımızla sürekli bu konuda çalışmalar yaptık. Beyşehir’e doğalgaz getirmek problemliydi. Ilgın, Yalvaç veya Alanya tarafından boru hattı bağlantısının getirilmesi gerekiyordu. Çok uzun bir sürece dayanıyordu ama bizim bu kadar beklemeye tahammülümüz yoktu. Bu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a benim Konya ziyaretlerimde, Ankara’da kendilerine yapmış olduğumuz ziyaretlerde doğalgazın Beyşehir’e ne kadar gerekli olduğunu anlattık. Sonucunda da amacımıza ulaştık. Türkiye genelinde sıvılaştırılmış doğalgazla ısınan ilk ilçe Beyşehir oldu." diye konuştu.

27858645_876330092548490_5569803269660295719_n.jpg

BİR AYDA 100 ETKİNLİK

Sosyal belediyecilik adına birçok faaliyeti gerçekleştirdiklerini de anlatan Murat Özaltun, "Vatandaşa birebir dokunabilecek hizmetler üretiyoruz. Bu münasebetle şehrimizin tanıtımına katkı sağlıyoruz. Evde bakım hizmeti birimini kurduk. Özellikle evde bakım hizmeti birimindeki arkadaşlar birebir bu hemşerilerimizi ziyaret ederek onlarla muhabbet ediyor, evi temizliyor, onların bireysel isteklerini yerine getiriyor. Onun dışında camileri temizleme birimi kurduk. 15 günde bir camilerimizi de temizliyoruz. Cenazelere de taziye çadırı gönderiyoruz. İstek doğrultusunda eğer isterlerse ikram çeşmesini kullanıyoruz. Matem havası olduğu için eve de yemek gönderiyoruz. Öğrencilerimizle sosyal etkinlikler yapıyoruz. Hepsini sayabilmek bile zor zira son bir ayda 100’e yakın sosyal etkinlik yapmışız." şeklinde konuştu.

28783305_884672431714256_2789564095800570206_n.jpg

BEYŞEHİR YOLU İHALESİ YAPILDI

Dizilere konu olan Konya Beyşehir Yolu'nun da uzama sebeplerini anlatan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, "Konya Beyşehir Yolu konusunda devlet üstüne düşeni yapmış, ödenekler tamamlanmış fakat müteahhitlerden kaynaklı şanssızlıklardan dolayı yol bitmesi gerekenden biraz daha sorunlu şekilde uzadı. Konya-Beyşehir Yolu dışında bizim hedefimizde başka yollar var. Beyşehir-Isparta, Beyşehir-Seydişehir yollarında çalışmalar devam ediyor. Konya-Antalya Antalya-Konya da dediğimiz yani içerisinde Demirkapı Tüneli'ni de barındıran, ilk önce tek gidiş-geliş olarak düşünülen, daha sonra bölünmüş olarak yapılan yol da hızlı bir şekilde bitirilecek. Beyşehir Çevre Yolu ihalesi yapıldı ve 10 güne kalmadan yol çalışmaları başlamış olacak ve 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Çevre Yolu bizim için önemliydi ve yeni hastaneyle birlikte daha çok önem kazanmaya başladı." dedi.

28783305_884672431714256_2789564095800570206_n.jpg

DEVLET HASTANESİ O BÖLGEYİ GELİŞTİRECEK

Devlet Hastanesinin şehir merkezine uzak olduğu iddialarına da cevap veren Özaltun, "Devlet hastanemizin yapılması düşünülürken bir yer belirlenmiş. Orası belirlenirken gezi olayları patlak verdi. Hastanenin yapılacağı yerde dört tane ağaç kesildiği için gezi olayından esinlenip yapımı engellediler ve hastane oraya yapılmadı. Bir resmi kurum yapacaksanız bunu şehrin göbeğine yapmamanız gerekiyor. Şehrin göbeğine yaptığınızda bu kez ticari alan dar bir alana kuruluyor. Dolayısıyla şehrin gelişmesi engellenmiş oluyor. Bununla birlikte otopark sorunu ve vatandaşların ulaşım zorluğu gibi sıkıntılar arka arkaya geliyor. Hastanemizin şu anda yapıldığı yer gelişme noktasında. Dışardan gelen hasta yakınlarının konaklayacak bir yere ihtiyaçları vardı. Biz de belediye olarak hastanenin yan tarafına 36 yataklı bir konuk evi inşa ettik. Hedefimiz hasta yakınının hastanın yanında kalmasının mahsurlu olduğu durumlarda dışarıda kalacaksa herhangi bir ücret ödemeden otel konforunda kalmasıydı. Buna yönelik bir çalışma yaptık ve Hasta Konukevi çalışmalarını hızlandırdık." diye konuştu.

ÜRETİCİ İSTEDİ BİZ YAPTIK

Savunma sanayisi noktasında üreticilere destek verdiklerini söyleyen Başkan Özaltun, "Beyşehir’in savunma sanayisinde sağladığı başarı, takım çalışmasıyla geliyor. Milletvekillerimiz, yerel belediyelerimiz, teşkilatlarımız ve bakanlarımızla bu uyumu sağladık ve mümkün olmayan hizmetler ve projeler bu sayede çözüldü. Sanayicilerimizi dinledik ve yapılması istenilenleri söyleyin, biz yapalım dedik. Onların farklı talepleri oldu. 1 ay içerisinde bitireceğimiz sözünü verdik ve bitirdik. Beyşehir büyüyen ve gelişen bir şehir olduğu için her yönüyle sanayi noktasında da gelişiyor. Bu noktada da küçük sanayi sitesine ihtiyaç duyuldu. Arkadaşlarımız şu anda çalışıyorlar. Beyşehir’de belediye ve Toki olarak küçük sanayi sitesi yapımını gerçekleştirmiş olacağız. Böylelikle şehrimizi sanayi noktasında bir tık daha ileri götürmüş olacağız. Bugün şehrimizde yivli ve askeri silah üretimi var. Askeri silahtan sonra hedefimiz önce tank, arkasından uçağa doğru fırsat verildikçe aşama aşama gideceğimize inanıyorum." ifadesini kullandı.

beysehir-belediyesi-antalya-sehircilik-ve-10704858_o.jpg

SEÇİM BEYANNAMESİNİ GERİDE BIRAKTIK

Seçim beyannamesindekilerin hepsini tamamladıklarını da ifade eden Murat Özaltun, "Belediye başkan adaylığımız açıklandıktan sonra seçim beyannamesi hazırladık. Bu seçim beyannamesi şu anda vatandaşlarımızın elinin altında bekliyor. Dolayısıyla seçim beyannamesine şu anda baktığımızda %100’ü bitmiş durumda. Seçim beyannamesi haricinde de çok fazla projeler ürettik. Önemli olan seçim beyannamesi değil, o sizin boynunuzun borcu. Önemli olan yeni şeyler üreteceksiniz. Bir karşılaştırma yapıp seçim beyannamesindekileri bir birim sayarsak, diğer projeler bundan iki birim daha fazla sayıdadır. 2018 yılında yapmış olduğumuz yatırım ihalesi 40 milyon lira. Bunun 10 milyonu sıcak asfalt, 6 milyonu kilitli taş, 2 milyonu düğün salonu, 2 milyonu mezbaha, kapalı halı saha... Dolayısıyla alt alta koyduğunuz zaman sadece 2018’de Beyşehir’e yapılmış olan hizmet 40 milyon lira. Belediye başkanı seçilmeden önce bütçemiz yaklaşık 15 milyon liraydı. Yani 4 yılda nereden nereye geldik. Esnaftan kilitli taşlarla ilgili eleştiriler vardı. Şu an şehir merkezinde çok hızlı bir şekilde özellikle bir gün içerisinde açtığımız yeri tekrar kapatıyoruz. Ertesi gün sıcak asfaltla trafiği açıyoruz." dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket