Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan:

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan:

"Sendikalı olmak anayasal hakkımızdır. Bu hakkı engellemek ağır bir suçtur"

ANKARA (AA) - Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, "Sendikalı olmak anayasal hakkımızdır. Bu hakkı engellemek ağır bir suçtur." ifadelerini kullandı.

Öz Orman-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinden toplam 500 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işçisinin katılımıyla Ankara'nın Haymana ilçesinde "Büyüme ve Örgütlenme İçin Yeni Stratejiler" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Genel Başkan Aslan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Batılı emperyalist ülkelerin topyekun saldırısı altında olduğunu, bu saldırıya karşı milletçe birlikte mücadele verilmesi gerektiğini belirtti.

Batılı emperyalist ülkelerin Suriye ve Irak üzerinden Türkiye'ye karşı ağır bir saldırı yürüttüğünü ifade eden Aslan, Türkiye'nin bu saldırıları durdurmak için önce Fırat Kalkanı Harekatı'nı yaptığını, şimdi de Zeytin Dalı Harekatı'nı yürüttüğünü anımsattı.

Settar Aslan, "Ülkemiz, bu haksız ve hayasız saldırıya karşı topyekun bir beka mücadelesi vermektedir. Millet olarak, devletimiz ve ordumuzla el ele, tek vücut olarak bu mücadeleyi başarıyla yürütecek ve kazanacağız." ifadelerini kullandı.

- "Bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor"

Aslan, Türkiye'de 13 milyon 844 bin sigortalı işçi olmasına karşın yalnızca 1 milyon 714 bin işçinin sendikal hakkını kullanabildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu tablo Türkiye'ye yakışmıyor. Sendikalı olmak anayasal hakkımızdır. Bu hakkı engellemek ağır bir suçtur. Fakat görüyoruz ki henüz 'işverenlik' sıfatını hazmedememiş sermaye kesimimiz, işçinin sendika hakkını tanımak istemiyor. Sendika üyesi olanın işine son veriyor. Sendikasız işçilerimize ve bunları çalıştıran işverenlerimize sesleniyorum; İşçi kardeşim, sendika üyesi olmak senin hakkındır. Bu hakkını kullanmaktan korkma. İşveren kardeşim, çalıştırdığın işçi yalnızca kendisi kazanmıyor, sana da kazandırıyor. İşçin evine ekmek götüremezse, senin biriktirdiğin servet bir şey ifade etmez. Emekçiler olarak alın terimizle çalışıp üretmek ve ürettiğimizden hakkımıza düşeni almak istiyoruz. Emeğimizin hakkını almak için bir mücadele gerekiyorsa bu mücadeleye hazırız. Tıpkı vatan savunmasına hazır olduğumuz gibi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :