"Oyunda Kal"

"Oyunda Kal"

Darüşşafaka Doğuş Basketbol'un öncülük ettiği 'Oyunda Kal' projesi hayata geçiriliyor

İSTANBUL (AA) - Darüşşafaka Doğuş Basketbol'un öncülük ettiği, gençleri spor ve basketbola yönlendirerek zararlı alışkanlılardan uzak tutmayı amaçlayan, 'Oyunda Kal' projesi, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda hayata geçiriliyor. 

Darüşşafaka Doğuş Basketbol Yöneticisi İbrahim Kutluay, Levent Topsakal ve altyapı hocalarının Türkiye çapında 10 ili gezerek, 5 binden fazla gencin arasından seçtiği 20 sporcu, İstanbul'da 22 Ağustos'a kadar sürecek basketbol kampına katılmaya hak kazandı. 

Farklı illerden gelen 12-17 yaş arasındaki bu gençler, Darüşşafaka Doğuş altyapı eğitmenleri ile Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda antrenmanlar yaparak kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Antrenörler çalışmalar boyunca sporculara, temel basketbol eğitimi veriyor. 

Organizasyonun mimarlarından İbrahim Kutluay, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda yapılan antrenmanı ziyaret ederek, kampta eğitim gören gençlere destek verdi. Genç sporcular Kutluay'a yoğun ilgi gösterdi.

Kutluay sporcularla saha orasında mini bir toplantı yaparak, kendileriyle beraber olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek başarı temennisinde bulundu.

'Oyunda Kal' projesi kapsamında ayrıca, mahallelerde hasar gören basketbol sahalarının onarılması için de çalışmalar başlatılacak. 

Proje süresince yıkık dökük basketbol sahaları, potaları onarılacak ve yenileri inşa edilecek. Gençler ise sosyal medya aracılığıyla yönlendirmeler yaparak, kendi sahalarının onarılması yönünde talepte bulunabilecek. Onarılan sahalarda turnuvalar ve çeşitli aktiviteler düzenlenerek, bu bölgeler canlandırılacak. 

    'Oyunda Kal' ekibi tüm bunlarla birlikte, eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullardaki beden eğitimi derslerine de konuk olarak, projenin bakış açısını öğretmen ve öğrencilere aktaracak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı