Oyuncu Şekerci'nin Cumhurbaşkanına hakaret davası

Oyuncu Şekerci'nin Cumhurbaşkanına hakaret davası

Oyuncu Selin Şekerci'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hakaret ve tehdit suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sosyal medyada hakaret ve tehdit suçunu işlediği iddia edilen oyuncu Selin Şekerci'nin yargılanması sürüyor.

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, tutuksuz sanık Şekerci ve avukatı hazır bulundu. Şikayeti bir önceki celse geri çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik tespitinin ardından ifade veren Şekerci, savcılık ifadesinin doğru olduğunu ve eklemek istediği başka bir hususun olmadığını söyledi.

Sanık Şekerci’nin avukatı Nail Gönenli ise müvekkilinin suç kastı ile hareket etmediğini savunarak, iyi niyetli olan ve olaydan dolayı pişman olan müvekkilinin bu durumunun dikkate alınmasını talep etti. Gönenli, şikayetin geri çekilmesinin de göz önünde bulundurulmasını istedi.

Mahkeme, dosyayı karara bağlamak üzere duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 13 Haziran 2013'te sosyal medyada "Yüzüklerin Efendisi" isimli filmin kötü karakteri Saruman ile Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını yan yana getirerek "İki resim arasındaki inanılmaz benzerlik" şeklinde yorum yapan Şekerci'nin, "kamu görevlisine hakaret ve tehdit" suçlarından 1 yıl 8 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Davanın bir önceki celsesinde, müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel mahkemeye şikayetten vazgeçtiklerine dair dilekçe sunmuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı