Oyuncu Levent Can'ın muhasebecilerine açtığı dava başladı

Oyuncu Levent Can'ın muhasebecilerine açtığı dava başladı

Muhasebe işlemleri için aldıkları paraları gerektiği şekilde ilgili kurum ve kuruluşlara yatırmayarak menfaat sağladığı iddia edilen 2 sanık "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan yedişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor

İSTANBUL (AA) - Oyuncu Levent Can'dan muhasebe işlemleri için aldıkları paraları, gerektiği şekilde ilgili kurum ve kuruluşlara yatırmayarak menfaat sağladıkları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Anadolu 53. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar A.T.Ş. ve C.K.Ş. katılmazken, müşteki Levent Can ve avukatı Ufuk Atıcı hazır bulundu.

Duruşmada müşteki sıfatı ile beyanı alınan Levent Can, sanıkların uzun zamandır çalıştığı muhasebecileri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kendilerinden şüphe duymamam nedeniyle benden vergi ödemesi altında istedikleri paraları gönderdim. Üç yıl boyunca her ay devam etti. Bana vergi dairesinden borcum olduğuna dair kağıt gelince şüphelendim ve kendilerine sordum. Onlar da ödemeyi bir gün sonra yaptıklarını söyledi. Ancak yaptığım araştırmada şahısların vergi dairesinde stopaj olarak benim adıma biriken paralardan vergi borcunu mahsup ettiklerini, benim bankadan gönderdiğim paraları da kendi hesaplarına geçirdiklerini öğrendim. Faizi ile birlikte 170 bin liraya yakın zararım vardır. Zararımın karşılanmasını, sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum."

Can'ın Avukatı Ufuk Atıcı ise sanıkların dolandırma kastıyla hareket ettiklerini belirterek, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme, adresinde bulunamayan sanık C.K.Ş hakkında savunmasının alınıp serbest bırakılması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Usulüne uygun davetiye tebliğine rağmen duruşmaya katılmayan diğer sanık A.T.Ş'nin de bir dahaki celse zorla getirilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Levent Can'ın sanıklar A.T.Ş. ve C.K.Ş. ile 2007'de mali müşavir ve muhasebeci olarak ücret karşılığında muhasebe işlemlerini yürütmek üzere anlaştığı anlatılıyor.

Sanıkların müşteki Can'dan 2013, 2014 ve 2015 yıllarında ödenmesi gereken KDV, vergi, Bağ-kur prim, Bağkur yapılandırma, stopaj ücreti şeklinde çeşitli ödemeler için fazla miktarda para istedikleri kaydedilen iddianamede, müştekinin de farklı zamanlarda sanıkların hesabına istedikleri bu paraları yatırdığı aktarılıyor.

İddianamede, müştekinin yaptığı ödeme toplamından 105 bin 211 liranın ilgili yerlere yatırılmayarak sanıkların üzerinde kaldığı belirtilerek, sanıkların paraların iade edildiğine dair herhangi bir belge de sunmadıkları kaydediliyor.

Sanıkların, müştekiden aldıkları parayı, gerektiği şekilde ilgili kurum ve kuruluşlara yatırmayarak menfaat temin ettikleri aktarılan iddianamede, sanıkların "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan ayrı ayrı 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :