Oyuncu Canan Alkan’ın dolandırıldığı iddiasına dava

Oyuncu Canan Alkan’ın dolandırıldığı iddiasına dava

Oyuncu Canan Alkan'ın 82 bin 76 dolarını çaldığı iddia edilen sigortacısının da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında hapis cezası istemiyle dava...

Oyuncu Canan Alkan'ın 82 bin 76 dolarını çaldığı iddia edilen sigortacısının da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Oyuncu Canan Alkan'ın 82 bin 76 dolarını çaldığı iddia edilen sigortacısı Ayşe C., Ayşe C.'nin asistanı Burcu E., şoförü Barış E. ve Ali E. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Canan Alkan'ın arkadaşı olan Ayşe C.'nin tavsiyesiyle bankada bulunan 82 bin 76 doları başka bankaya yatırmak amacıyla çektiği, daha sonra Ayşe C.'nin ofisine gittiği anlatıldı. Canan Alkan'ın ofiste kahve içtikten sonra halsizleştiğini, bankalar kapandığı için parayı yatıramadığını, kendisini kötü hissettiğinden dolayı araç kullanamayacağını söylemesi üzerine şüpheli Ayşe C.'nin evine götürmeyi teklif ettiği, müştekinin bu teklifi kabul ettiği ve birlikte şüphelinin evine gittikleri belirtildi. Şüpheli Ayşe C.'nin evinde asistanı Burcu E.'nin de bulunduğu, gece saat 01.00 sıralarında yatmaya karar verdikleri, müştekinin içinde para bulunan çantayı yatacağı odadaki dolaba koyduğu ve Ayşe C. ile aynı odada uyudukları, sabah uyandığında çantasının yerinde olmadığını belirterek şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Bayıltıcı maddeye ilişkin bulguya rastlanmadı

Şüpheliler, alınan ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi. İddianamede, CD dökümü incelemelerine göre dışarıdan başka bir kişi tarafından hırsızlık yapıldığına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadığı belirtilirken, müşteki Canan Alkan'ın bayılması için içeceğine bayıltıcı madde atıldığına ilişkin herhangi bir bulguya da rastlanmadığı anlatıldı.

15 yıla kadar hapsi istendi

Şüpheli Ayşe C.'nin "beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Diğer şüpheliler Ayşe C.'nin asistanı Burcu E., şoförü Barış E. ve arkadaşı Ali E.'nin ise şüpheli Ayşe C. ile birlikte hareket ettikleri iddiasıyla "beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağmaya yardım" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

İddianame, gönderildiği Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı