Oyun sektörü Ankara'da bir araya geliyor

Oyun sektörü Ankara'da bir araya geliyor

E-gameshow fuarı, 11-14 Mayıs'ta düzenlenecek

ANKARA (AA) - Türkiye'de en yüksek katılım gören oyun yazılım ve donanım fuarı e-gameshow, oyun severleri Ankara'da bir araya getirecek.

Etkinlik, 11-14 Mayıs'ta Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Central Ankara'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, ODTÜ Teknokent olarak e-gameshow’u önemsediklerini, oyun teknolojileri ve dijital oyunun ODTÜ Teknokent’in çok önemli alanlarından birini oluşturduğunu belirtti.

Oyun sektörünün, sinema sektöründen daha etkili bir araca dönüştüğünü ve çok ciddi konuma yükseldiğini söyleyen Kızıltaş, sektörün 500 milyon dolarlık ihracata ulaştığını ifade etti.

Hacettepe Teknokent Genel Müdürü İlyas Yılmazyıldız, e-gameshow’un Ankara ekonomisine çok önemli katkılarda bulunacağını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İnşallah bu programı İstanbul’a kaptırmadan devam ettirmeyi ümit ediyor, diliyoruz. Bizim Hacettepe olarak her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum. ODTÜ ile birlikte inşallah diğer Ankara üniversitelerini de katarak, bu işi geliştirerek, Ankara’nın en önemli etkinliklerinden biri olmasını diliyorum."

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) Yönetim Kurulu Üyesi Emek Kepenek de TOGED olarak esas amaçlarının Türkiye’deki bütün oyun geliştiricileri bir araya getirerek ülkede sektörün canlanmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Türkiye’de az sayıda oyun geliştirici firma olduğunu anımsatan Kepenek, TOGED’in Türkiye’deki dijital oyun sektörünü geliştirmeye çalıştığını belirtti.

E-gameshow’un zengin programa sahip olduğunu aktaran Kepenek, oldukça keyifli bir fuar beklediklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte, Elektro-pop tarzda müzik yapan Bedük’ün de konser vereceği öğrenildi.

Online turnuvalar ile YouTuber söyleşilerine ek olarak fuarda, kodlama ve robotik kodlama yarışması, hazine avı, jonglör gösterisi ve eğitimleri, sanal gerçeklik deneyimleri ve Cosplay yarışmasının da düzenleneceği belirtildi.

Fuara, HAVELSAN, Bilkent Cyberpark, Hacettepe Teknokent, ODTÜ Teknokent, TAV Havalimanları, TOGED, Red Bull ve TED Üniversitesi katılacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :