Oyun parkı yapan öğretmenlerini askerde unutmadılar

Oyun parkı yapan öğretmenlerini askerde unutmadılar

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Şentepe İlkokulu öğrencileri, kendilerine tahta ve sac kullanarak oyun parkı yapan anaokulu öğretmeni Mehmet Çapa'ya, vatani görevini yaptığı sırada mektup göndererek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı

SAMSUN (AA) - FATMA KALAY - Samsun'un Vezirköprü ilçesi Şentepe İlkokulu öğrencileri, kendilerine tahta ve sac kullanarak oyun parkı yapan anaokulu öğretmeni Mehmet Çapa'ya, vatani görevini yaptığı sırada mektup göndererek 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Geçen yıl Şentepe İlkokulunda anaokulu öğretmenliği yapan Çapa, oyun parkı bulunmayan okulda öğrencilerin oynaması için bir park yapmaya karar verdi.

Tahta bir plakanın üzerini sacla kaplayarak kaydırak ve tahterevalli yapan Çapa, çocukları özlemini duydukları oyun alanına kavuşturdu.  İki ay önce vatani görevini yapmak üzere Erzincan'a giden Çapa'yı öğrencileri unutmadı. 

Öğretmenlerine mektup yazarak teşekkür eden öğrenciler, Çapa'nın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

- "Gelmesini dört gözle bekliyoruz"

Okul müdür vekili Ahmet Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında 45 öğrenci bulunduğunu söyledi.

Okulda 3 öğretmenin görev yaptığını anlatan Çiftçi, "Mehmet Çapa öğretmenimiz geçen yılki kadrolu öğretmenimiz. Şimdi askerde. İkinci dönem inşallah geri dönecek. Kendisi okulumuza bir kaydırak yaptı kendi imkanlarıyla. Köylü tarafından taktir edilen bir arkadaşımız. Gelmesini dört gözle bekliyoruz" dedi.

Çapa'nın derme çatma tahtadan bir kaydırak yaptığını dile getiren Çiftçi, şunları kaydetti:

"İlgili girişimlerde bulunduk. İki hafta içinde inşallah güzel bir oyun parkı yapılacağı sözü verildi. Oyun alanına kavuşacağız. Dört gözle bekliyoruz. Veliler bile arayıp soruyorlar. Özellikle köy ortamı olduğu için çocuklar için oyun alanı önemli. Köyde imkanlar sınırlı. Mehmet hocamıza emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü unutmadığımızı hatırlatıyoruz. İkinci dönem aramıza bekliyoruz."

Öğrenciler ise öğretmenlerini çok özlediklerini belirterek, Çapa'nın öğretmenler gününü kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı