Oyun oynadıkları bahçede kulaç atıyorlar

Oyun oynadıkları bahçede kulaç atıyorlar

Kahramanmaraşlı çocuklar, Onikişubat Belediyesi tarafından okul bahçelerine oluşturulan havuzlarda hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor- Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek: - "Yavrularımız hem eğlenecekler hem de yüzme öğrenecekler. Bunun yanında sağlı

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Onikişubat Belediyesi, çocukların eğlenceli bir yaz geçirmelerini sağlamak amacıyla 7 okulun bahçesine parkurlu yüzme havuzu kurdu. 

Belediye tarafından bir süre önce hazırlanan "7 Okula Oyun Parkurlu Yüzme Havuzu" projesiyle, öğrenciler, eğitim gördükleri okullarının bahçesinde serinlerken yüzmeyi de öğrenecekler. İlçedeki 7 okul bahçesine kurulan parkurlu yüzme havuzundan halen 3 bin çocuk faydalanıyor. Eğitmenler eşliğinde yüzmeyi de öğrenen 6-13 yaş grubundaki çocuklar, hem sıcaklarda serinliyor hem de keyifli bir tatil dönemi geçiriyor.

Cahit Zarifoğlu Ortaokulunu ziyaret eden Vali Mustafa Hakan Güvençer ve Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Mahçiçek, çocukların deniz ve keyifli tatil neşesine ortak oldu.

Çocuklarla ilgilenen Güvençer ve Mahçiçek, eğitmenlerden havuzlar hakkında bilgi aldı, ailelerle sohbet etti. 

Mahçiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yorucu bir eğitim yılını geride bırakan öğrencileri yüzme havuzlarıyla ödüllendirdiklerini söyledi.

Çocukların gelişi güzel sulara girmesini istemediklerini vurgulayan Mahçiçek, "Yavrularımız hem eğlenecekler hem de yüzme öğrenecekler. Bunun yanında sağlıklı bir vücut yapısına sahip olacaklar. Çocuklarımız için yaptığımız havuzlar 2 ay boyunca açık kalacak. Çok fazla talep var ancak bu isteklerin bir bölümünü gelecek yıl karşılayacağız" diye konuştu. 

Öğrencilerden Ali Kutu ise oyun oynadıkları bahçede şimdi yüzme öğrendiğini belirtti. 

Bu sayede güzel bir tatil dönemi geçirdiklerini anlatan Kutu, "Hiç denize gitmedim ama burada oluşturulan parkur sayesinde bu özlemim yerine getirilmiş oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı. 

Kenan Göğsüz ise okullarının bahçesinde yüzmenin keyfini çıkarttıklarını dile getirdi. 

İlker Çetin de yüzmeyi burada öğrendiğini ve gelecek yıllarda daha da geliştirmek istediğini kaydetti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı