Oynadıkları oyunları kendileri geliştirecekler

Oynadıkları oyunları kendileri geliştirecekler

Yerli oyun geliştiricilerini çatısı altında toplayan TOGED, Ordu'da bir ortaokulda teknoloji sınıfı kuracak- Farklı bir dünyanın kapılarını aralayacak öğrenciler, teknoloji sınıfında yazılım ve çok sevdikleri oyunları geliştirmeyi öğrenecekler- Dernek, il

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Yerli oyun geliştiricilerini çatısı altında toplayan Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), Ordu'da bir ortaokulda teknoloji sınıfı kuracak. Öğrenciler, teknoloji sınıfında yazılım ve çok sevdikleri oyunları geliştirmeyi öğrenecekler.

TOGED, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında Ordu'daki öğrencilere farklı bir dünyanın kapılarını açacak.

Ordu’nun İkizce ilçesindeki Şehit Hüseyin Akar Ortaokulu, TOGED'in katkılarıyla hem bir teknoloji sınıfına kavuşacak hem de teknolojiyle ilgili eğitim alacak. Öğrenciler, dernek tarafından sağlanan 10 bilgisayarla kurulacak teknoloji sınıfında yazılım ve oyun geliştirmeyi öğrenecekler.

Program, okula bilgisayar bağışlanmasıyla sınırlı kalmayacak. Açılacak teknoloji sınıfı için özel bir eğitim programı hazırlayan TOGED, oyun geliştirmek isteyen öğrencilerin gerek duyacağı bilgi ve becerileri kazandırmak yolunda ilk adımı bu eğitimler aracılığıyla atmayı amaçlıyor.

Çocukların hayal gücünü ve analitik düşünme becerisini geliştirmeyi hedefleyen program çerçevesinde öğrenciler ilköğretim yıllarından itibaren eğlenceli oyunlarla programlama öğrenecekler. TOGED, ilk kez Şehit Hüseyin Akar Ortaokulunda uygulanacak olan bu programın zamanla Türkiye’deki diğer okullara da yaymayı hedefliyor.

Bu amaçla Türkiye’nin farklı yerlerindeki okullarla çeşitli çalışmalar yapan TOGED, gençlere oyun geliştirme sürecinin farklı yönleri konusunda bilgi vererek kendilerine rehberlik etmeyi ve onları oyun geliştirme alanına yönlendirerek sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş iş gücünü karşılamayı amaçlıyor.

Oyun geliştirme eğitiminin mümkün olduğunca erken yaşlarda başlamasını amaçlayan TOGED, gençleri oyun geliştirme hakkında bilgilendirmek için daha önce Ankara’daki çeşitli kolejlerin öğrencileriyle bir araya gelmişti. Benzer bir çalışmayı İstanbul’da da gerçekleştirmek isteyen dernek, İstanbul’da Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden aldığı davet üzerine bu okulda bir konferansa katılacak.

TOGED Başkanı Ali Erkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlangıçta bir okulun teknolojik altyapısına destekte bulunma şeklinde ortaya çıkan fikrin, daha sonra boyutlanarak hem büyüdüğünü hem de kapsamlı bir programa dönüştüğünü söyledi.

Okullarda teknoloji sınıfları kurulması, buralarda yazılım ve oyun geliştirme eğitimleri yapılmasını çok önemsediklerini vurgulayan Erkin, bu çabalar ve başarılarının, okullarda kodlama dersi verilmesine yönelik girişimleri de güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

Programla ilgili İkizce Kaymakamı Yusuf Turan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile toplantılar yaptıklarını anlatan Erkin, tüm ilçenin kurulacak sınıf için çok sevinçli ve heyecanlı olduğunu kaydetti.

Türkiye'deki oyun geliştirici firmaların teknik, sosyal ve ekonomik gelişimini iyileştirerek, uluslararası ölçekteki standartlarını, başarısını ve tanınırlığını artırmak için çalışan TOGED, tamamı yerli oyun geliştiricilerden oluşan yönetim kadrosuyla sektörü bir arada tutarak, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve video oyunları konusunda kamu bilincini geliştirmeyi hedefliyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :