Oturarak Voleybol Milli Takımı'nın kampı tamamlandı

Oturarak Voleybol Milli Takımı'nın kampı tamamlandı

- Antrenör Kök:"İkili ilişkiler sonucu, dünyanın en iyi beş ülkesinin katıldığı organizasyona davet edildik. Bu, federasyonun başarısıdır"


ZONGULDAK (AA) - Oturarak Voleybol Erkek Milli Takımı, 27-30 Mayıs tarihlerinde Bosna Hersek'te katılacağı uluslararası turnuva öncesi hazırlıklarını Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tamamladı.

Ereğli Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda son antrenmanını tamamlayan milli takım, Bosna Hersek'te düzenlenecek uluslararası turnuvaya katılmak üzere yarın bu ülkeye gidecek.

Türk Milli Takımı Antrenörü Yusuf Kenan Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni kurulmalarına rağmen kısa sürede önemli mesafeler aldıklarını belirterek, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve federasyonumuz tarafından ciddi bütçeler ayrıldı. Gelişim planlarımızda, Türkiye'yi 7 bölgeye ayırarak pilot iller ve pilot antrenörlerle yaşı genç sporcuları tespit ettik. Önümüzdeki 5 yıllık dönemi ciddi çalışıp kendimizi özel ve resmi turnuvalarda geliştirmek istiyoruz." diye konuştu.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun, dünyanın en iyi takımları arasında yer alan İran ve Bosna Hersek ile protokolü bulunduğunu anlatan Yusuf Kenan Kök, "Mısır'la da protokol yapacağız. Bu üç ülkenin ortak çalışmalarıyla, onlardan her şeyi alacağız ve her şeyi vereceğiz. Bosna Hersek bunun bir göstergesidir. Biz yeni kurulmuş bir takım olmamıza rağmen asla Bosna Hersek'e davet edilemezdik. İkili ilişkiler sonucu dünyanın en iyi beş ülkesinin katıldığı organizasyona davet edildik. Bu, federasyonun başarısıdır." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :