"Otostat'taki ekosistem herkese kazandıracak"

"Otostat'taki ekosistem herkese kazandıracak"

Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gülan:- "Sancaktepe'de 200 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz ikinci el otomotiv ticaret merkezi Otostat'taki ekosistem dahilinde herkesin kazanacağı bir yapı oluşacak"

İSTANBUL (AA) - Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gülan, Sancaktepe'de açacakları ikinci el otomotiv ticaret merkezi Otostat'ta herkesin kazanacağı bir ekosistem oluşacağını söyledi.

Gülan, Otostat projesine ilişkin basın toplantısında, Türkiye'de ikinci el otomobil sektöründe büyük bir potansiyel olduğuna işaret etti.

Sancaktepe'de 200 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri Otostat projesiyle dağınık ve elverişsiz koşullarda sürdürülen ikinci el otomobil ticaretini organize bir çatı altında toplayacaklarını aktaran Gülan, birinci etabı bu yılın son çeyreğinde hizmete girecek projenin 2018 sonunda tamamlanacağını kaydetti

Gülan, 130 bin metrekare üzerinde teras dahil her kata bağımsız giriş imkanı olan dört katlı kompleksin 340 bağımsız birimden oluşacağı bilgisini verdi.

Projenin yatırımcılar için de fırsatlar sunduğunu anlatan Gülan, kompleksteki iş yerlerinin yüzde 10'unun şimdiden satıldığını söyledi.

Gülan, 40 ayrı tipte iş yeri bulunan projede mekan büyüklüklerinin 180 ila 2 bin 500 metrekare arasında değiştiğini belirterek, metrekare fiyatlarının ise 4 bin 500 ila 6 bin lira arasında olduğunu ifade etti.

Finans kurumlarıyla yaptıkları iş birlikleri sayesinde aylık yüzde 0,95 faiz oranıyla 120 aya kadar kredi imkanı sunduklarına değinen Gülan, Sancaktepe'nin Türkiye'de en fazla değerlenecek bölgeler arasında gösterildiğine dikkati çekti.


- "İyi bir yatırım aracı"


Alp Gülan, Otostat'ta bir otomotiv galerisinin tüm ihtiyaçlarının ortak hizmetler sayesinde karşılanacağını belirterek, işletme giderlerinin en aza indirilmesiyle otomobil ticaretinin daha karlı, teknolojik ve modern koşullarda yapılacağını söyledi.

Otostat'ta müşterilerin ekspertizi yapılmış ikinci el araçlara kolay bir şekilde ulaşabileceğini anlatan Gülan, şunları kaydetti:

"İş yeri sahipleri, normal şartlarda çok fazla elemanla yapacağı birçok işi Otostat'ta çok daha az elemanla gerçekleştirecek. Firmalar burada pazar trendlerini daha yakından takip edebilecek, aynı zamanda örneğin arabasının hasarını, boyasını veya yaptırmak istediği bir başka işi dışarıya çıkmadan çözebilecek. Böylelikle sabit giderleri sıfırlanan firmalar yalnızca satışa odaklanacak, diğer ayrıntılar ise sistem içinde çözülecek. Otostat'taki bu ekosistem dahilinde herkesin kazanacağı bir yapı oluşacak."

Gülan, kompleksteki ünitelerin satışlarının yanında kiralamasının da yapılacağını ifade ederek, "Otostat iyi bir yatırım aracı. Bir konut projesi 20 yıldan fazla bir sürede kendi amortismanını sağlarken, Otostat'ın ticari iş yerlerinde bu süre çok daha kısalacak. Bu açıdan Otostat'ta bir iş yerine sahip olmak yatırımcısına büyük avantajların yanında kısa sürede kazanç da sağlayacak." dedi.


- Satılan araçlara Otostat garantisi


Verilen bilgiye göre, Otostat, otomotiv markalarının yetkili bayileri, ikinci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir arada toplayacak.

TEM Sancaktepe'de yapımı devam eden proje, Ataşehir Finans Merkezine 8, Sabiha Gökçen Havalimanına 17, Kadıköy minibüs yoluna 15, TEM Çamlıca gişelerine 4 kilometre mesafede bulunuyor.

Bin 200 araçlık otoparkıyla firmalara araç stoku yapma imkanı da sağlayan Otostat, güneş panelleri, kirli su atık ve dönüştürme tesisleri gibi çevre dostu unsurlarıyla da öne çıkıyor.

Cafe ve restoranların yer aldığı sosyal alanları da içine alan bir atrium mantığıyla tasarlanan Otostat'ta, market, spor salonu ve oyun alanları da bulunuyor. Otostat'ta şehir dışından gelecek olanlar için toplantı salonlarının da yer aldığı 24 odalı bir otel de olacak.

Otostat'a gelenler aynı zamanda düzenlenecek müzayedelere de katılabilecek. Satılmak istenilen araçların tüm ekspertiz, bakım, onarım, kuaför ve fotoğraflama hizmetleri Otostat çatısı altında tamamlanacak ve satışı gerçekleştirilen araçlar Otostat garantisi kapsamı içinde olacak.

Otostat tarafından akıllı telefonlar için geliştirilen ortak yazılımla firmalar, diğer iş yerlerindeki ikinci el stoklarını görüntüleyebilecek, toptan alım ve pazarlama imkanının yanında müşterilerinin isteklerini geri çevirmeyerek herkesin kazandığı bir sisteme dahil olacak.

Bin 200 araçlık otoparkıyla firmalara araç stoku yapma imkanı da sağlayan Otostat, güneş panelleri, kirli su atık ve dönüştürme tesisleri gibi çevre dostu unsurlarıyla da öne çıkıyor.

Otostat’ta ayrıca sigorta, finansman, noter ve ekspertiz hizmetleri, satışa sunulan ikinci el araçlara ait Otostat sertifikası, yedek parça ve aksesuar mağazaları, özel döner platformlu profesyonel fotoğraf stüdyosu, ses, görüntü ve VIP oto dekor servisleri, test sürüşü imkanı, araç stoklama alanları, otomobil kaporta, boya, mekanik ve lastik-rot balans servisleri, araç kiralama, oto kuaför hizmetleri, toptan alım ve pazarlama, elektrikli araçlar için şarj istasyonları, Go-Kart ve RC maket araba yarış pisti gibi imkanlar da bulunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :