Otomotiv sektöründe hurda teşviği beklentisi

Otomotiv sektöründe hurda teşviği beklentisi

OYDER Genel Sekreteri Tezer:

KASTAMONU (AA) - Otomobil Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Genel Sekreteri Özgür Tezer, otomotiv sektörünün hükümetten beklediği tek şeyin en kısa sürede hurda teşviğinin devreye alınması olduğunu söyledi.

Tezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ömrünü tamamlayan araçların trafiği tehdit ettiğini ve çevreye zarar verdiğini anlattı.

Son hurda teşviği uygulamasının ağır vasıtalara yönelik olduğunu anımsatan Tezer, şöyle konuştu:

"Kilogram başına ücret ödenmişti. Ömrünü tamamlamış araç merkezlerine vasıtalarını teslim eden kişilerin vergi borcu affedildi. Otomobiller için de aynı teşviğin uygulanması gerekir. Otomotiv sektörünün şu an devletten, hükumetten beklediği tek şey, en kısa sürede hurda teşviğinin devreye girmesidir. Teşvikte kilogram başına tüketiciye ödenecek rakam şartının yeni araç satın alınması şeklinde hazırlanmasını düşünüyoruz.

Aksi takdirde, 20 yaşın üzerindeki ekonomik ömrü bitmiş, çevreye zarar veren ve trafikte riski yüksek araçların yeni araca dönmesi ne yazık ki sağlanamayacaktır."

- "Tüketiciler düşük faizli krediden yararlanabilir"

Tezer, markaların finansman şirketleri vasıtasıyla uyguladığı özel kredi sistemlerini bulunduğunu dile getirdi.

Üreticiler ve distribütörler tarafından komisyonları ödenen düşük kredi faizler olduğuna dikkati çeken Tezer, "Tüketiciler, yeni araç almayı düşündüklerinde bu imkanlardan yararlanabilir. Aynı zamanda, yetkili satıcıların anlaşmalı olduğu banka ve finans kurumlarından da yararlanabilirler. Vatandaşlar, böyle bir alternatif düşünürlerse piyasa faizlerinin çok altında kredi kullanmış olur" diye konuştu.

Tezer, vatandaşların yetkili satıcılardan uygun ödeme planı çıkarttırabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı