Otomobiller "ambulans" gibi çalıştı

Otomobiller "ambulans" gibi çalıştı

FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi yaralananların çoğu vatandaşlara ait otomobil ve ticari araçlarla hastanelere taşındı - 260 yaralının getirildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi güvenlik kameraları, yaralılar

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralananların çoğu, hastanelere özel otomobillerle taşındı. 15 Temmuz gecesi ambulans gibi görev yapan ticari araç ve vatandaşlara ait özel otomobillerin yaralıları acil servislere getirdiği anlar güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

239 kişinin şehit olduğu, 2 bin 196 kişinin de yaralandığı 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ambulanslar ve sağlık çalışanları da hedef alındı. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara'da darbe girişiminin yaşandığı gece, 112 Komuta Kontrol Merkezinden 90 ambulans olmak üzere, 12 ilden toplam 163 ambulans görevlendirildi.

Ankara'da darbecilerin saldırdığı bölgelerde görevlendirilen toplam 15 ambulans ve 1 UMKE aracı zarar gördü. Olay gecesi 112 istasyonlarından toplam 797 çıkış yapılırken, vakalar hızlı bir şekilde hastanelere nakledildi. Atılan bombalar ve tankların yolları kapatması nedeniyle yaralıları hastanelere taşımak için vatandaşlara ait otomobiller ve ticari araçlar da görev yaptı.

Darbe girişiminin yaşandığı gece 260 yaralının getirildiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi de en yoğun sağlık kuruluşlarından birisi oldu. Acil servis girişindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yaralıların birçoğunun hastaneye vatandaşlara ait araçlarla getirildiği görüldü.

Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Yenimahalle'deki MİT Müsteşarlığı binaları ile Kızılay ve Söğütözü civarında savaş uçakları, helikopter ve tanklarla yapılan saldırılarda 239 kişi şehit olurken, 2 bin 196 kişi yaralanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :