Otomobilin çarptığı çocuğun hayatını kaybetmesi davası

Otomobilin çarptığı çocuğun hayatını kaybetmesi davası

Antalya'da otomobiliyle çarptığı 8 yaşındaki çocuğun ölümüne, babaannesinin ise ağır yaralanmasına neden olan sürücünün yargılanmasına devam edildi- Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda, babaanne Gülşen Ekinak asli derecede kusurlu sayıldı

ANTALYA (AA) - Antalya'da otomobiliyle çarptığı 8 yaşındaki çocuğun ölümüne, babaannesinin ise ağır yaralanmasına neden olan sürücünün yargılanmasına devam edildi.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık İlhami Y. ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda, sürücü İlhami Y'nin alt düzey tali derecede, müşteki yaya babaanne Gülşen Ekinak'ın ise asli derecede kusurlu olduğu belirtildi.

Müşteki avukatı Abdurrahim Mert, Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporuna itiraz ederek, yeniden rapor aldırılmasını talep etti.

Sanığın meydana gelen trafik kazası öncesi ve sırasında alkollü olduğunu savunan Mert, "Kaza sonrasında da sanık, vefat eden küçük Özgü İzem'i tabiri caiz ise çuval taşır gibi araca bindirerek, hastaneye götürmüştür. Sanığın Özgü İzem'i bu şekilde kaza sonrası aracına bindirip götürme eyleminde kaza öncesi almış olduğu alkolün etkisinin olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, bilirkişi raporu, trafik ihtisas dairesi raporu, olay yeri görüntüleriyle birlikte sanığın alkollü araç kullanması sonucu "bir veya birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olma" ve "bilinçli taksir" suçundan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, 26 Kasım 2017'de İlhami Y'nin kullandığı otomobilin çarptığı Özgü Ahırlı hayatını kaybetmiş, babaannesi Gülşen Ekinak ise ağır yaralanmış, İlhami Y. tutuklanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :