Otomobil Sporları: Türkiye Off-road Şampiyonası

Otomobil Sporları: Türkiye Off-road Şampiyonası

Şampiyonanın 2. ayak yarışları sona erdi

SAMSUN (AA) - Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 2. ayak yarışları sona erdi.

Vezirköprü ilçesindeki Kunduz Ormanı'nda gerçekleştirilen organizasyonun ikinci gününde Aygaz özel etabı geçildi. Arazi araçlarının mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu.

Zorlu mücadele katılımcılar, 4 etap ve 15 kapıdan oluşan parkurda yarıştı. Yarışmacılar, sağanak nedeniyle tamamen çamur olan parkurda zaman zaman zor anlar yaşadı. 18 otomobilin katıldığı yarışı 8 araç tamamladı.

Kenan Özsoy ve Özay Yağıcı ikilisi, topladıkları 111 puanla birinci oldu. Ahmet Ünlü ve Ahmet Yıldırım, 110 puanla ikinciliği, İfan Özdemir ve Yusuf Öztürk de 97 puanla üçüncülüğü elde etti.

Vezirköprü Off-Road Kulübü Direktör Yardımcısı Orhan Aydoğdu, organizsayonun, otomobil sporlarının en fazla seyirciye sahip yarışlarından biri olduğunu belirterek, "Organizasyonu Gençlik ve Spor Bakanlığı da destekledi. Yaklaşık 5 aydır bu organizasyon için hazırlandık. 2 gün süren yarışmalar nefes kesti. Gelecek yıllarda da bu yarışmanın Vezirköprü'de yapılması için çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı