Otomobil çalıp parkta çekirdek yerken yakalanan şüpheliler tutuklandı

Otomobil çalıp parkta çekirdek yerken yakalanan şüpheliler tutuklandı

Konya'da park halindeki otomobili çalan iki şüpheli, aracın kapılarının açık olduğunu ve gezmek için aldıklarını öne sürdü

Konya’da park halindeki otomobili çalan ve parkta çekirdek yerken yakalanan iki şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, 22 Mayıs Pazar günü saat 21.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Mevlana Müzesi karşısında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki 26 DH 891 plakalı otomobil çalındı. Olayla ilgili çalışma başlatan Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri olayın gerçekleştirildiği bölgede görgü tanıkları ve güvenlik kameralarından aracı çalan iki şüphelinin Murat K. (37) ile Suriye uyruklu Abdülmecit El B. (18) olduğunu tespit etti. Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan ekipler, Nakipoğlu Mahallesi Hamza Sokak üzerinde aracı fark etti. Aracın çevresinde inceleme yapan ekipler şüphelileri bir parkta çekirdek yerken gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada bir araca ait uzaktan kumanda ile başka bir araca ait anahtar bulundu. Şüphelilerden Murat K. emniyetteki ifadesinde, 10 gün önce Suriye uyruklu Abdülmecit El B. ile tanıştıklarını söyleyerek, aracın kapılarının açık olduğunu ve üzerinde anahtarının bulunduğunu, aracı çalmak için değil gezmek için aldıklarını öne sürdü.

İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.